İstanbul Rallisi’nde start yeri değişti, seyirci etabı iptal..

39. İbrahim Çağlar İstanbul Rallisi 20 Ekim Cumartesi günü İntercity İstanbul Park’tan verilecek startla başlayacak. Daha önce 1 numaralı ek bülten ile Tuzla Şelale Park’taki ralli merkezi Intercity İstanbul Park Akademi Binası, servis alanı olarak ta Intercity İstanbul Park Pisti ana tribün arkası 1’nci etkinlik alanı olarak değiştirilirken, rallinin start noktası aynı bırakılmıştı.

Tuzla Belediyesi ile görüşmelerde neticeye ulaşılamaması üzerine, bugün yapılan basın açıklaması ile rallinin start noktası da değiştirildi ve Şelale Park’taki seramonik startının da Intercity İstanbul Park’ta gerçekleştirileceği belirtildi. Rallide iki günde toplamda 310,81 km’yi geçilirken, toplamı 108,63 km olan Ballıca, Göçbeyli, Yeni Darlık, Esenceli ve İTO Powerstage özel etaplarında en iyi zamanı yapmak için mücadele edilecek.

Türkiye Ralli Şampiyonası haricinde, 30 yaş üzeri ralli otomobillerinin katılımına açık Historic Ralli Şampiyonası’na da ev sahipliği yapacak olan organizasyon, ayrıca mahalli kategori ile Ali Sipahi Kupası’nda yarışan sporculara ek puan alma fırsatı yaratacak. Diğer yandan, yine bugün yapılan açıklamada rallinin ilk günü Şelale Park’taki karting pistinde yapılacak olan rallinin seyirci özel etabı da Tuzla Belediyesi ile son anda yaşanan anlaşmazlık nedeniyle iptal edildi.

17 Ekim 2018 : 19.15

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top