Tanak, Türkiye’de ‘üç’ledi!

Tanak ‘üç’ledi!

Dünya Ralli Şampiyonası’nın 10’ncu ayağı beklendiği gibi Toyota’ların 1-2 zaferi ile tamamlandı. Takımın Estonyalı pilotu Ott Tanak, Finlandiya ve Almanya’dan sonra üst üste 3’ncü, bu sezon ise 4’ncü zaferini Türkiye’de kazandı. Tanak, finişte wrc mikrofonlarına yaptığı açıklamada “ilk 5-6’da bitirmeleri halinde dahi mutlu olacakları Türkiye’den zaferle ayrıldıklarını” belirtti ve “şampiyona ilginç oldu” dedi. Türkiye Rallisi’nin şanssız isimlerinden biri de hiç şüphesiz Hyundai’nin Belçikalı pilotu Neuville idi. Etap startı öncesinde Belçikalı, “maksimum puanlar için maksimum zorlayacağız” dediği powerstage’i 5 dakika altında ve aynı etabı ilk geçişindeki zamanından 11.1 saniye daha hızlı ve olağanüstü bir zamanla tamamlayarak ekstra 5 tam puan kazandı.

Türkiye Rallisi’nin bir diğer şanssız ismi olan son şampiyon Sebastien Ogier ise, startı öncesinde “5 puan fantistik olur 4 puan da fena olmaz” dediği powerstage etabında çok risk aldı ve takım arkadaşı Evans’ın kendisini klasmanda öne çıkarmak adına 5 dakika erken cezası almasının karşılığını 1.7 saniye farkla 2’nci sırada tamamladığı powerstage’dan 4 puanla ayrılarak gösterdi. Ogier son etaba tek stepne ile çıkarak aracını hafifletmesini de “kaybedecek bir şey yoktu” cümlesi ile açıkladı. Son etaba ralli lideri olarak başlayan Estonyalı Ott Tanak ise, “powerstage’de zorlamak aptalca olur” diyerek stratejini erken açık etti ve ekstra puan rekabetinden 3.9 saniye farkla çıktığı Türkiye Rallisi’nde bu sezon üstüste üçüncü zaferini kazandı.

Türkiye Rallisi’nde takım arkadaşının ardından 2’nci olarak tak’a çıkan Jari Matti Latvala “takım için mükemmel bir sonuç” olarak nitelendirdiği Türkiye Rallisi’nde “tabii ki kazanmak isterdim ama takım kartını oynamam gerekti” dedi. Türkiye Rallisi sonrası Toyota 285 puanla takımlar şampiyonasında liderliğe yükselirken, 279 puanla 2’nciliğe gerileyen Hyundai’de Mikkelsen, son etapta güvenli sürüşü tercih ettiğini ve risk almadığını söyleyerek sözlerini “Galler’de daha güçlü olmak dileği ile” diye tamamladı.

Cuma günkü seyirci etabını canlı yayınlayan A Spor, rallinin son etabı olan powerstage’ı de canlı olarak ekranlara taşıdı. Finiş takında rallinin 1’ncilik kupasını Ott Tanak ve kopilotuna Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verirken, 2’nci olan Latvala ve kopilotuna Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 3’ncü olan Paddon ve kopilotuna da FIA Başkanı Jean Todt verdiler. Takımlar Şampiyonası’nda liderliği yükselen Toyota’nın kupası Tosfed Başkanı Serkan Yazıcı’dan alan takım direktörü Tommi Makinen’in sevinci ekranlara fazlasıyla yansıdı.
16 Eylül 2018 : 15.15

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top