Ralli Dünyası’nın 50’nci sayısı yayınlandı

Ülkemizin ilk ve en eski aylık dergisi Ralli Dünyası Dergisi’nin, ikinci baharının 50’nci sayısı yarından sonra (cumartesi) okurlarıyla buluşmaya hazırlanıyor. 35 Yıldır yayınını sürdürmekte olan ve 224’ncü serisi olan 50’nci sayını yayınlayan dergi, 2000’li yılların başında ülkede yaşanan ekonomik krizden etkilenerek yayınına 4 yıl ara vererek Mekanik Sporlar adıyla kulvar değiştirmişti. Ancak, okurlardan gelen talep üzerine Ralli Dünyası olarak yeniden başladığı yayınındaki ‘ikinci bahar’ adlandırılan döneminde ise şimdi 50’nci sayısını yayınlıyor. Derginin abonelerine teslim edilmek üzere yarın kargoya teslim edilecek 50’nci sayısı da farklı içeriği ile dikkat çekici.

Öncelikle, otomobillerin tüm spor disiplinlerine yer vermeye çalışılan dergide, bu sayıdan itibaren motosiklet yarışları da yayın planına dahil oldu. Afyonkarahisar’da yapılan MotoGP Türkiye yarışını yerinde takip eden editörümüzün kaleminden MotoGP haberi, objektifinden ise renkli enstantaneleri ile dergi sayfalarında ilk kez yer aldı. Enduro, pist, kros, GP gibi tüm motosiklet yarışlarının bu sayıdan itibaren dergi sayfalarında periyodik olarak yer alacağını ekleyerek, derginin diğer konu başlıklarına göz atalım..

Ülkemizin en eski ve en uzun açık yol maratonu Trans Anatolia’dan yarışçı yorumları, Türkmenistan Desert’ten talihsiz şekilde erken dönen Hüseyin Kurt’un röportajı; Intercity İstanbul Park Tek Marka Pist Kupaları’nın 2019 lansman haberi, Ayosk’un ‘gece rallisi’nden renkli entantaneler ve duayen rallici Mithat Diker’in verdiği röportaj; ‘ellerinin hamurlarıyla çamura bulaşan’ bir avuç bayan offroadçunun Kız Gibi Offroad serüveni; Ankara Otomobil Kulübü’nün Autorsport şirketi tarafından organize edilen ve bir günde rekor seyirciye ulaşan Ankara Otomobil festivali; Avitaş’ın Pendik’teki tesislerinde imal edilen Türk yapımı yarış otomobilleri ile yapılan ve dünya rallikros şampiyonasının destek organizasyonu olarak büyük ses getiren RX2’nin Kanada ve Fransa yarışları, bir çırpıda sayılabilecek konu başlıkları.

Ayrıca başyazar Şevki Gökerman ile ‘jeep’lere fısıldayan adam’ namlı ünlü offroad ustası Başkan Jeep Murat Taşlıdağ’ın aylık yazıları da dergide her zamanki sayfaları arasında yer alıyorlar. 35 Yılın 25 yılında Gameda ve Yaysat gibi ulusal gazete dağıtım ağları ile bayilerden okurlarıyla buluşan Ralli Dünyası Dergisi, son dönemde dağıtım şirketinin karşılanması çok zor olan şartları nedeniyle yaygın dağıtım ağından çıkmak zorunda kalmasına karşın, yine de okurlarıyla buluşmasının sürdürmeyi başardı. Yurt çapında ve Kıbrıs’taki adreslerdeki abonelerine ertesi gün kargo ile imza karşılığı teslim edilen Ralli Dünyası Dergisi’ne siz de hemen şimdi abone olarak sporcun nabzını avucunuzun içinde hissedebilirsiniz. Abone olmanın koşulları ve yollarını öğrenmek için burayı tıklayabilirsiniz. | 20 Eylül 2018 : 20.30

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top