Paddon’dan sezonun ilk podyumu Türkiye’de..

Yeni Zelandalı rallici Hayden Paddon 2018 Dünya Ralli Şampiyonasında sezonun ilk podyum başarısını Türkiye’de elde etti. İngiliz kopilotu Seb Marshall’la birlikte Paddon, Türkiye Rallisi’nde Hyundai Motorsport’un i20 WRC’si ile yarıştı. Perşembe akşamı, arızalanan el freni nedeniyle sorun yaşasa da Marmaris sokaklarındaki seyirci etabında 17’nci zamanı yaptı. Cumartesi günü 6 özel etap sıcak, sert ve kayalık yol beklentilerini karşılandı. Rallinin 38.1 km uzunluğundaki etabında en hızlı ikinci zamanı yapan Paddon, 4’ncülüğe yükseldi.

İnanılmaz derecede kayalık yollar, tüm 13 WRC yarışmacılarını zorlarken, Paddon ve Marshall, Ott Tanak’tan 3.2 saniye ve takım arkadaşı Thierry Neuville’den 35.1 saniye sonra podyumda ilk 3’te yer aldı.  Cuma günü sonunda, Paddon şöyle dedi: “herkes için zor bir gün oldu. Gördüğüm en sert şartlardan biriydi. Başta mantıklı olmayı, araca kollamayı, sürüşü güzel ve temiz tutmayı hedefleyen bir planımız vardı. Yoldaki konumumuzdan dolayı bir avantaj elde etmedik, bu yüzden sadece notlarımıza uyduk. Öğleden sonrası daha da zordu. Günün son etabında kırık bir amortisörümüz vardı.”

Paddon ve Marshall, takım arkadaşları ve diğer WRC ekipleri arasında kırık süspansiyon, sürüş sorunları ve daha fazlası ile mücadele gibi drama dolu bir gün olan Cumartesi 30+ derece sıcaklıkla mücadele etti. Planlarına uygun şekilde klasmanda 3’ncülüğe yerleştiler. Lastik aşınması, herkes gibi Haddon için de önemli bir sorun iken, Cumartesi günkü 130.62 kilometrelik 6 özel etapta tutarlı bir şekilde devam eden Paddon, Cumartesi günü için şunları söyledi: “Cuma gününe göre farklı bir ralli idi. Lastikler için özellikle zordu. Öğleden sonraki ayakta, bitik lastikleri sonuna doğru korumak zorundaydık. Daha erken saatlerde çok hızlı bir şekilde yoldan dışarı çıkıp yolun kenarında sona erdiğimiz önceki rallilerden dersler almıştım. Etap zamanlarına baktığınızda sinir bozucu olabilir, ama iyi bir taktik gibi görünüyordu.”

Paddon, pazar günü üçüncülüğe iyice yerleşti; 57.4 saniye farkla ikinci sıradaki Jari-Matti Latvala’nın arkasında, dördüncü sırada yer alan Teemu Suninen’den iki dakikadan fazla güvenli bir marjla önde giden Paddon, üçüncülüğü sakin, ölçülü bir yaklaşımıyla korudu. “Bu rallide araca iyi bakmak zorundasınız. Gerçekten acı verici olabilir ama yapmamız gereken şey buydu.” Marmaris ralli servis parkının yanındaki powerstage’de 2018’in en iyi sonuçlarını aldılar. Paddon, “Sezonun ilk podyumunu almaktan gerçekten çok mutluyum. Çok zor bir yarış oldu. Bu hafta sonu özel bir strateji benimsedik ve bu da sabırlı olmamızı gerektirdi. Neyse ki bu strateji sayesinde üçüncülükle ödüllendirildik Takımın istediği ya da hak ettiği ralli değildi. Kişisel olarak Galler Rallisi’ni dört gözle bekliyorum” dedi. Takım arkadaşı Andreas Mikkelsen 5’inci tamamlarken, Neuville ise son gün süperrally ile parkura çıktı. Türkiye Rallisi’ni 3’üncü sırada tamamlayarak 15 puan kazanan Paddon’un bir sonraki rallisi 4-7 Ekim tarihleri ​​arasında Galler Rallisi’nden önce 22-23 Eylül tarihleri ​​arasında Hyundai i20 AP4 ile katılacağı Yeni Zelanda’daki Ashley Forest Rallysprint rallisi olacak. | Hyundai Media, 17 Eylül 2018 : 20.15

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top