Neuville; “Zoru severim!”

FIA Dünya Ralli Şampiyonası unvanı için büyüleyici rekabet, Türkiye’de yepyeni bir cephede devam edecek, çünklü Türkiye Rallisi, yılın en sürpriz parkurlarından birini vaat ediyor. Sıcak hava ve kayalık toprak yollar, adeta tirbuşon gibi dağ yollarında ekipleri bekliyor. 5 Kez dünya şampiyonu olan Fransız rallici Sébastien Ogier ve O’nun  en yakın  rakibi Thierry Neuville arasında geçmekte olan düello, Ott Tänak’ın  dahil olmasıyla üçlü rekabete çevrildi. Estonyalı, Toyota Yaris ile Finlandiya ve Almanya’da kazandı ve 2016’dan bu yana WRC’nin ilk hat-trick’i zorluyor.

Üç ralli öncesinde Tänak şampiyonluk lideri Neuville’i 72 sayıyla izliyordu. O, son iki rallide farkı yarıdan fazla indirdi. Türkiye’yi bu kadar farklı yapan, yarışın WRC’de yepyeni bir parkurda gerçekleştirilmesi. Hız notları yazmak, yol özellikleri hakkında bilgi sahibi olmak, araç setup’ları için tahmin yapmak ve lastikler, şanzımanlar ve de 35° C’ye yaklaşan sıcaklıklarda motorlar hakkında endişelenmek, herkes için yeni zorluklar yaratmakta. Kayalık zeminli toprak etaplar ve yüksek sıcaklık, Türkiye’de zor bir hafta sonunun habercisi.

Unvan peşindeki üç pilotun her birinin üç galibiyeti var ama Neuville’in kıvamı farklı bir avantaj sağlıyor. Belçikalı, Hyundai i20’deki 9 ralliyi tamamlayan tek pilot. Belçikalı, “Türkiye herkes için bilinmeyen bir adım olacak. Etaplar hakkında fazla bir şey bilmiyoruz, ancak bazı video görüntülerini izleme şansımız oldu. Yollar çok sert olacak gibi görünüyor” dedi ve ekledi; “Yola ilk çıkacak olmamızdan dolayı, zor bir hafta sonu bekliyorum. Yeni rallileri ve yeni zorlukları severim. Şampiyonayı taze tutar. Takımlar ve ekipler ile başa çıkmak için tamamen yeni.”

Ogier, Fiesta’nın yeni aerodinamik paketini Türkiye’nin sarsıcı özel etaplarda hiç bir avantaj sağlamadığı inancından vazgeçti. Tänak, “Yenileme üzerine yapılacak çok iş olacak ve Julien her bir kilometre için yepyeni notlar yazacak. Ancak, bu yeni aşamaların nasıl olacağını görmek için de sabırsızlanıyorum” dedi. Tanak, Finlandiya ve Almanya’da kendisine iyi hizmet veren yükseltilmiş motor olmadan yarışacak. Bu da hareketli parçalarda yardımcı olacak demek ve tork ile ivme olmayan eski kurallara geri dönmek anlamına geliyor.

Tanak, “Son zamanlarda gayet iyi sonuçlar aldık, ama yine de ralliyi gerçekleştiriyorum. Ralli hakkında çok fazla bilgimiz olmadığı için beklentilerinizin olması zor. Herkes sert bir parkurdan bahsediyor ama bekleyip görmemiz gerekecek” dedi. | 13 Eylül 2018 : 13.57

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top