Trans Anatolia’da otomobillerin lideri Cenk

Cenk Gürpınar (Suzuki Grand Vitara)

Ülkemizin ilk ve en uzun  soluklu tek açık yol maratonu olan Trans Anatolia Rally Raid’de ikinci gün sonunda otomobiller kategorisinde Cenk Gürpınar, liderliğini dördüncü güne taşıyan isim oldu. Cenk Gürpınar, Suzuki Grand Vitara’sı ve 11.40.04’lük toplam zamanıyla en yakın rakibi ile olan farkını 41.5 dakika farkla ulaştırarak, zorlu maratonu kazanma yolunda ciddi mesafe kat etti. Cumartesi günü İzmir’deki seramonik start ile başlayan ve pazar ile pazartesi günleri geride kalan ilk 6 etapta 3 bin km’lik parkurun 520 km’lik özel etap kısmı geride kalan maratonda, 2017 Rally Halikarnassos otomobiller 1’ncisi Tolga Yılmaz, kare kasa Cherokee’si ‘Çirkin‘de ikinci gün yaşadığı teknik sorun nedeniyle yaşadığı zaman kaybına karşın podyumda 2’nciliğini korumayı başardı. Suzuki’leri ile rekabete renk katan Deniz-Sibel‘den oluşan Dağlı ailesi, liderin 3 saat 10 dakika ardından ikinci günü podyumda 3’ncülükle kapadılar.

Mert Becce

Trans Anatolia Rally Raid maratonunda otomobiller kategorisinde hayal kırıklığı yaşayan isimlerin başında 2017 Trans Anatolia otomobiller 1’ncisi Mert Becce geldi. Suzuki Grand Vitara’sı ile genç sporcu, pazar günü motor problemi yaşayarak yarışı bırakmak zorunda kalmıştı. Suzuki’leri İkitelli’de bulunan atölyesi 4Four’da hazırlayan babası Mehmet Becce ile birlikte, takımın diğer sporcusu Cenk Gürpınar‘a destek ekibiyle parkurda takipte olan Mert Becce’nin yaşadığı şanssızlıklar bu ‘destek’ gününde de peşini bırakmadı. Takımın servis aracı ile üçüncü gece konaklamasının yapılacağı Haymana’ya geçerken, servis minibüsü de hararet yaptı ve otobanda durmak zorunda kalan Becce ve ekibine yardım, organizatör ekipten geldi. Su takviyesi yapılan servis minibüsü diğer bir organizasyon ekibinin kontrolüyle üçüncü gece konaklamanın yapılacağı Haymana’daki Grannos termal otelin kapalı parkına ulaştı. Podyum hedefi ile Artı Sağlık sponsorluğunda karekasa Cherokee’si ile İzmir’den start alan Hüseyin Kurt ta mekanik sorun yaşadı.  Pazar günü üçüncü ve son etabına girmediği için zaman kaybı artan Hüseyin Kurt, ikinci günün etaplarını tamamlayarak yarışta kaldı.

Malik Akkafa

Trans Anatolia Rally Raid’de SSV kategorisinde mücadele eden iki ekipten biri olan İtalyan Gianernesto Astori, vatandaşı Vito Rampino karşısında liderliğini 9 saatlik farka taşıdı. Maratonda Quad kategorisinde tek başına yarışan İtalyan Missimiliano Poletti de ikinci günü tamamladı. Motor kategorisinde iki İspanyol arasındaki keyifli rekabet 2.38.39’luk toplam zamanıyla Joan Pedrero Garcia‘nın üstünlüğünde sürdü. Vatandaşının 5 dakika ardından Marc Sola Terradellas ikinciliğini gün sonuna taşırken, İspanyolların 24 saniye arkalarından İtalyan Gerini Maurizio podyumdaki varlığını korudu. Motor kategorisinde en iyi Türk pilot olarak Serkan Özdemir 4’ncü giderken, Mitsubishi Eletrick Klima sporcusu Malik Akkafa 18’nci başladığı maratonda 8’nciliğe tırmanarak yükselişini sürdürdü. Trans Anatolia’da üçüncü gün, 215 km özel etap geçilecek. Günün üç etabı arasında 171 km ile yarışın en uzun etabı olan Tuz Gölü geçişi de var. Maraton, cumartesi akşamı İzmir Efes’te sona erecek.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Haymana | 6 Ağustos 2018 : 22.22

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top