Meclis’in en hızlı vekili gözünü WRC’ye dikti

Aydın Milletvekili rallici Bekir Kuvvet Erim, Trans Anatolia Rally Raid maratonunda L200 ile raid kategorisindeki iddiasını korurken ajansa yaptığı değerlendirmede aklının WRC’de olduğunu gizlemedi. Meclisin tatile girmesi ile birlikte soluğu Trans Anatolia maratonunda alan AYOSK Başkanı Bekir Kuvvet Erim, eşi ile birlikte geçen yıl kendi Land Rover’ı ile katıldığı Trans Anatolia maratonunda bu yıl kiralık L200 ile katılarak iddiasında çıta yükseltti. Pazar günü maratonun ilk etabına gidişte kısa bir navigasyon sorunu yaşamalarına karşın zaman kaybı yaşamadan ilk yarış gününü 4’ncü sırada tamamlayan Bekir Kuvvet Erim, raid kategorisindeki rakiplerinin yaşadıkları mekanik ve navigasyon sorunları nedeniyle zaman kaybetmeleri üzerine kendi kategorisinde podyum hedefini güçlendirdi.

Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, bir yandan maratondaki rekabete dikkat kesilirken, bir yandan da gözünü ve kulağını Eylül ayında Marmaris’te yapılacak olan WRC ayağı Rally of Turkey’e dikti. Üç günlük Dünya Ralli Şampiyonası yarışının yanı sıra daha kısa bir programla Türkiye Ralli Şampiyonası’na da puan verecek olan rallide hem TRŞ hem de WRC yapmak isteyen Bekir Kuvvet Erim, bu zorlu mücadele için uygun araç arayışlarını da netleştirmek üzere. Ülkemizde ralli için araç kiralayan birkaç takımla irtibat kuran Bekir Kuvvet Erim son kararını Trans Anatolia maratonu tamamlandıktan hemen sonra vereceğini söyledi. Bir yandan da WRC yarışı için kopilot arayışını hızlandıran Bekir Kuvvet Erim, Türkiye Bayan Ralli Şampiyonlarından Burcu Çetinkaya’nın tecrübeli kopilotu Çiçek Güney ile irtibata geçerek, WRC’de birlikte yarışma teklifini iletti. Yurt dışında olan Çiçek’in dönüşte kararını ileteceğini söyleyen Bekir Kuvvet Erim, maratonda kendisi ile birlikte yarışmakta olan eşinin de yol notu ve kopilotluk konusunda ilerleme kaydettiğini belirterek, alternatif çözümleri de göz ardı etmediğini gösterdi.

Yeni dönemde Meclis’te sporculuğu ile öne çıkan Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, Belediye Başkanı olduğu yıllarda İsabeyli’de otomobil sporlarının düzenlenmesine ön ayak olarak destek vermişti. Bir dönem oğlu Sencer Erim’e kopilotluk ta yapan Bekir Kuvvet Erim, Ankara’nın Hitit Rallisi’nde oğlu ile yaşadıkları kazadan sonra bir süre parkurlardan uzak kaldı. Kurucu üyesi olduğu Aydın  Otomobil Sporları Kulübü’nün (AYOSK) kuruluşundan beri başkanlığını da üstlenen Bekir Kuvvet Erim, son seçimlerde Aydın ilinden vekil olarak çalışmalarını meclis çatısı altında yürütmeden önce, direksiyonda özlemini hissettiği adrenalini iki büyük organizasyonda gidermek üzere parkurlara geri döndü.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Haymana | 7  Ağustos 2018 : 00.10

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top