Roma’da dişler uzadı

Avrupa Ralli Şampiyonası’nın hafta sonu yapılacak olan Roma rallisi öncesi, Roma’da düzenlenen basın toplantısına ünlü İtalyan rallici Giandomenico Basso, Skoda Almanya pilotu Fabian Kreim, Rus rallici Alexey Lukyanuk ile Mattia Vita ve kopilot David Castiglioni katıldılar. Toplantıda ilk sorular Basso’ya yöneltildi ve çifte Avrupa Şampiyonu ve aynı zamanda İtalyan şampiyonu unvanlı ünlü ralliciye yeni ve bayan kopilotu soruldu. Basso, Roma Rallisi öncesi en uygun durumda olmadığını ve yeni kopilotu ile güvende olmanın kendisi için öncelikli konu olacağını söyledi ve daha önce kariyerinde bir kez bir bayan kopilot ile yarıştığını anımsatarak, “bu ikinci kez olacak, başarılı olmayı umuyorum” dedi. Basso, Roma için hedefi sorulduğunda ise, “Roma için harika bir duygularım var ama ben gerçekçiyim. Podyum düşünmüyorum, yine de podyumdan çok uzakta olmamayı umuyorum. Pazar akşamı, benim için düşük profilli bir sonuçla bitmez umarım” dedi.

Basın toplantısında ikinci konuk, Fabian Kreim oldu ve kendisine rekabet hakkında ne düşündüğü soruldu. “Bu ralli için sabırsızlanıyoruz. Zor etapları ile çok güzel bir ralli” diye konuşan Kreim, şöyle devam etti; “FIA ERC Gençler 28 Yaşaltı Şampiyonası’nda lideriz. Bu yüzden her şeyi kontrol altında tutmaya çalışıyoruz, elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız ve umarım her şey sonunda bir podyum için yeterli olur” dedi. Gençler Şampiyonasında lider olmasının ekstra bir baskıya neden olup olmadığı sorulduğunda ise, Kreim, “bizim için zor, çünkü verilen ara çok uzundu, iki aydan fazla oldu. Kesinlikle zor bir ralli olacak, çünkü diğer pilotlar bu yıl daha fazla tecrübeye sahipler. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız, ama bizim için çok kolay olmayacak” dedi. Geçen hafta Avusturya’da bir test yaptıklarını anımsatan Kreim, “direksiyondaki hissiyatımızı geri kazanmak bizim için, çok önemliydi. Setuplar oldukça iyi ve gerçekten bunu dört gözle bekliyoruz” diye konuştu.

Rus rallici Alexey Lukyanuk’a ise sezona iki galibiyetle mükemmel bir başlangıç yaptığı ancak son iki rallide planlarının yolunda gitmediği anımsatılarak, “şampiyonluk iddiasını geri almaya yönelik bir stratejisi olup olmadığı” soruldu. Lukyanuk, “geçen sene burada duvarla kavga ediyorduk. Sıkıcı ama şimdi puan için savaşmalıyız” dedi ve ekledi; “aslında, İtalya’da gerçekten hızlı yerel sürücüler olduğu için gerçekten mutlu olduğumu söylemek isterim, bu yüzden zor bir meydan okuma olacak. Onların oldukça hızlı olduklarını biliyoruz. Muhtemelen bu kez kazanmak için savaşmayacağız ama onları yakından takip edip yine de geçmek için kendi planlarım var, bu yüzden bu hedefe odaklanacağım”. Bu sezonun başında iki kez kazanmasına karşın Roma öncesi puantajda Bruno Magalhães’e karşı geride olduğu anımsatılarak, ne yapabileceği soruldu. Lukyanuk, “stratejimiz her zaman aynı, kendi hızımızı korumak” dedi ve ekledi; “daha yavaş gittiğimizde virajlarda yeni bir şeylerle karşılaşıyoruz. Planımız en iyisini yapmak. Biz asla pes etmeyiz, göreceğiz.”

Genç bir İtalyan sürücü olarak Roma rallisinin kendisi ve ekibi için ne kadar önemli olduğu sorulan Mattia Vita ise, “bu benim için özel bir yarış. Roma benim vatanım, burada birçok hayranım, birçok arkadaşım, ailem var. Bu kolay değil, çünkü ERC Gençler 27 Yaşaltı’nda herkes çok hızlı. Avrupa’daki en hızlı sürücülere karşı podyum için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım” dedi. David Castiglioni’ye de Roa Rallisi’nde Paolo Andreucci’nin sağkoltuğunda oturmasının nedeni soruldu, Castiglioni, “Çok iyi bir arkadaşım ve bu yüzden geçen haftaki yarışta kötü bir çöküş yaşayan Anna Andreussi’nin yerini almak için bu son dakikada karar aldım. Belli ki Anna yakında geri dönecek çünkü onu bekliyoruz. Rally Due Valli’de veya bir sonraki ralli olan Adriatico’da Anna’yı sağ koltuğa geri döndürmek için bir Twitter hashtag’i başlattık” dedi ve ‘Anna’nın o ralliden önce arabaya geri dönme arzusu var mı?’ sorusuna da şu yanıtı verdi; “Anna evde. Bir ay bekleyecek. Umarım fizyoterapisi iyi gider, bu yüzden Adriatico Rallisi’nde Andreucci ile yarışması mümkün” | ERC Basın Ofisi, 20 Temmuz 2018 : 20.40

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top