Kıbrıs’ta ‘Deniz’ taştı!

Kıbrıslı genç pilot Deniz Fahri, kariyerinin ilk büyük zaferini evinde azandı ve kariyerinin ilk 1’ncilik kupasını Kıbrıs’ta kaldırdı. Lefkoşa’da bugün Girne limanında tamamlanan Kuzey Kıbrıs Rallisi’nde kariyerlerinde Türkiye şampiyonlukları bulunan rakiplerinin önünde tak’a 1’nci çıkan Deniz Fahri, Rally Phrygia’dan sonra (Eskişehir) TRŞ’de sezonun ikinci rallisinde de podyum yaparak aynı zamanda Türkiye Şampiyonası’nda da iddialı pozisyona yükseldi.

Deniz Fahri’nin ardından Yağız Avcı 2’nci, Burak Çukurova ise 3’ncü oldular. Rallinin ikinci ayağı olan Kuzey Kıbrıs Ralli Şampiyonası’nda ise kazanan isim ise S2000’li Cevdet Alptürk oldu.. Rallinin ilk etabını kazanarak ilk günü lider kapatan Alptürk’e KKRS 1’ncilik kupasını ise Girne Belediye Başkanı verdi.

Sınıf N’de Mitsubishi Lancer Evo IX ile Mehmet Çocuk-Ahmet Akbıçak, Sınıf 4’te Ümit Can Özdemir-Batuhan Memişyazıcı, Sınıf 1’de Mitsubishi Lancer Evo IV ile Sadık Bilgimer-Ömer Akbelen ekipleri birincilikleri paylaşırken, Gürol Baran ile yarışan Tuğçe Öztürk “en iyi kadın kopilot”, R2 ile yarışan And Sunman da “en İyi genç pilot” ödüllerinin sahibi oldular. Rallinin ilk özel etabı Girne SSS’de en iyi zamanın sahibi olan ve yarış boyunca başarılı bir performans sergileyen genç sporcu Cevdet Alptürk-Mustafa Yücener ikilisi ise “yarışın kahramanları” özel ödülüne layık görüldüler. Historic klasmanında ise Gerçek Sunman-Bahar Sunman ikilisin131’leri ile 1nci oldular.

Aydın Hoşgör, Ralli Ajansı, Lefkoşa, KKTC, 3 Haziran 2018 : 19.25

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top