İtalya’da Ogier lider başladı

Dünya Ralli Şampiyonası’nın İtalya ayağı, Rally Sardegna, start aldı; ilk günü, son şampiyon Ogier lider tamamladı. Sardegna’da bu akşam Ittiri’deki kısa bir süper etap geçildi. Ogier’İn ardından Hyundai pilotları Mikkelsen ve Neuville izledi. Rallide ilk gün sonunda Toyota pilotları Lappi 6’ncı, Latvala 8’inci ve Ott Tänak da 10’ncu sırada yer aldılar.

Toyota Gazoo takımının baş mühendisi Tom Fowler   “bu sabah shakedown olumlu geçti. Her üç sürücümüz de rekabetçi zamanlar yaptı ve en önemlisi otomobillerdeki kurulumlardan memnun kaldılar” dedi ve ekledi; “Onların kendinden emin hissetmeleri önemliydi ve sanırım bugün yarın (Cuma) sabahı dört gözle bekliyorlar. Seramonik start sırasında yağmur yağıyordu ve hafta sonu biraz daha geleneksel Sardunya güneşinden önce, sabah rutubetli bir hava olacak gibi görünüyor. Arabalar üzerinde yumuşak bir ıslak toprak kurulumunu test ettik, ancak sürücüler de her şeyin çalıştığından emin olmak için kuru kurulumlarını kullandılar. Sahip olduğumuz en son hava durumu bilgilerine göre, araçları sabah nasıl ayarlayacağımıza karar vereceğiz.”

Takımın Finli pilotu Jari-Matti Latvala da ilk gün sonunda şunları söyledi; “Bu gece ilk aşamada büyük bir sorun yaşanmadan tamamlandı. Beklediğimden biraz daha zor olan birkaç viraj vardı. Sardunya’da birçok kez bulundum ve her zaman bu ralliden  keyif alıyorum. Bu sabah yağmur vardı ve 10 yıldır yağmur yağdığını gördüm! Ancak yoğun yağmur varsa ve yollar yarın sabah ıslanırsa avantajı elde edemeyeceğim. Araba çok hızlı ve hislerim iyi, her şey başlangıç ​​için hazır. Gerçekten temiz bir ralli olsun istiyorum ve eminim ki bunu yapabilirsek iyi bir sonuç gelecek.”

Ott Tänak  da, şöyle konuştu; “Shakedown’da hislerim iyiydi: Arabadan gerçekten çok memnunum, şikayetim yok. Her şeyin düzgün çalıştığını kontrol ettik ve biraz ince ayar yaptım. Normalde bu en sıcak rallilerden biri, ama bu yıl etrafta yağmur yağdığı için biraz farklı görünüyor, burada çok görünmeyen bir şey. Bunun aslında bizim için olumlu olduğunu düşünüyorum ve umarım yarın yol biraz nemli olacak. Bu kesinlikle performansımıza yardımcı olur. Şampiyonanın bizim için iyi bir sonuca sahip olması bizim için çok önemli.”

Lappi’nin de ilk gün sonunda düşünceleri şu şekildeydi; “ilk aşamada çok agresif olmaya çalıştım. Normalde bu tür süper özel etaplarda pekiyi değilim, bu yüzden sürüş tarzımı biraz değiştirmeye çalıştım. Çalıştığından emin değilim ama yarın gerçekten rallinin başladığı yer. Shakedown benim görüşüme göre gerçekten çok iyiydi. Kendimi rahat ve kendinden emin hissettim, bu yüzden zevkliydi ve sanırım Portekiz’de kaldığım yerden devam ettim. Duygu güzeldi. Bu ralliyi her zaman sevdim ve hedef, geçen sene en az bir pozisyonda ilerlemek ve podyuma çıkmak.” | 7 Haziran 2018 : 23.35

1.Gün Sonu
1 Sebastien Ogier/Julien Ingrassia (Ford Fiesta WRC) +2m02.7s
2 Andreas Mikkelsen/Anders Jaeger (Hyundai i20 Coupe WRC) +0.1s
3 Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC) +0.7s
4 Elfyn Evans/Daniel Barritt (Ford Fiesta WRC) +0.9s
5 Hayden Paddon/Seb Marshall (Hyundai i20 Coupe WRC) +1.6s
6 Esapekka Lappi/Janne Ferm (Toyota Yaris WRC) +1.7s
7 Teemu Suninen/Mikko Markkula (Ford Fiesta WRC) +1.8s
8 Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila (Toyota Yaris WRC) +1.9s
9 Mads Ostberg/Torstein Eriksen (Citroen C3 WRC) +1.9s
10 Ott Tänak/Martin Järveoja (Toyota Yaris WRC) +2.5s

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top