Anok otokrosa hazırlanıyor!

Ankara Otomobil Kulübü (ANOK), sporun en delikanlı branşı olarak bilinen otokros yapacak! Türkiye Otokros Şampiyonası’nın 2018 kuralları gereği sezon sonundaki final yarışına katılmaya hak kazanacak sporcuların bölgesel yarışlarda dereceye girenlerden belirlenecek olması üzerine, Bursa, İzmir ve Kocaeli’nin yanı sıra Ankara’da da rallikros yarışları düzenlenmesi gerekiyor. Ankara’da mahalli ralli ve slalom yarışları düzenleyen Ankara Otomobil Kulübü (ANOK), bu kapsamda Ankaralı yarışçıların da Türkiye finallerine gidebilmesinin yolunu yapacağı mahalli otokros yarışları ile açmayı planlıyor. Ankara’nın bilinen son otokros parkuru olan Kazan’da arazinin vasfını yitirmesi üzerine, Ankara Otomobil Kulübü farklı arayışlara yöneldi.

Geçtiğimiz ay yapılan Ankara Offroad yarışının gerçekleştirildiği Mühye’deki seyirci etabında incelemelerde bulunan ANOK  Başkanı Mesut Sami Bıyık, otokros yarışının da Mühye’deki parkurda yapılması için ön girişimlerde bulundu. Offroad seyirci etabının koşulduğu Mühye köyü kırsal alanında kurgulanacak parkuru hazırlamadan önce konuyu federasyon ile görüşen ANOK onay aldıktan hemen sonra hazırlıklara başlamayı planlıyor. Aynı hafta sonu iki gün içinde toplam üç farklı yarış düzenleyerek Ankara bölgesi otokros şampiyonasını tamamlamayı düşünen ANOK yönetimi, ideal tarih olarak belirlediği 28-29 Temmuz tarihlerini onay için federasyon ile paylaştı.

Aynı hafta sonu yapılacak olan ulusal offroad yarışı için Ankaralı offroadçuların ve kulüp yöneticilerinin Sinop’a gidecek olması nedeni ile ANOK, otokrosta diğer Ankara kulübünün desteğini alamayacak olsa da, talep ettikleri tarihin federasyondan onaylanması halinde hızlı bir şekilde parkurun hazırlanmasına başlayacaklarını dile getirdi. ANOK Başkanı Mesut Sami Bıyık, Ankara Otokros yarışına Ankara dışından da ilgi gösterileceğini umuyor. Bu arada, ANOK, bu sezon sporumuzun en uzun soluklu yarışlarından biri olan Hitit Rallisi’ni yine Çorum’da düzenleyecek. | 16 Haziran 2018 : 12.30

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top