Şanssızlığın da böylesi..

Ankara’daki offroad yarışında seyirci etabının üçüncü geçilişinde öyle bir an yaşandı ki, Ankara’nın iki güçlü ekibi bir anda ve birlikte etap ihracı yaşadılar! 2017 Ankara Offroad Şampiyonu İsmail Ayhan, bu sezon için hazırlattığı yeni aracı ile ilk kez kendi kulübü ve hemşerileri önünde parkura çıktı. İlk günü Denizlili abi-kardeş arasında 2’nci sırada tamamlayan Ayhan, seyirci etabında özellikle zıplama kapısından geçerken seyircilerden alkış topladı, etabın düzlüklerinde temposu ile de hayranlık uyandırdı.

Ancak, Ayhan’ın şanssızlıkları tümsek kapı geçişlerinde takılması ile başladı. Aracının uzun şasesi ile tümsek aynı kapı geçişinde iki kez takıldı, tekerleri boşta kaldı ve görevlilerin desteği ile zaman kaybı yaşadığı yarışa devam fırsatını buldu. Aynı etabın üçüncü geçilişinde ise hiç ummadığı bir temas sonrası ile etap ihracı yaşayarak podyum şansını bırakan Ayhan, en çok ta aldığı darbenin kulüp arkadaşı diğer bir sporcudan gelmesinden yana sitem etti.

Ajans kamerasına yansıyan iki Ankaralı sporcunun temas anı öncesinde, Kemal Şahin’in karekasa Cherokee’si ile ters eğimli yamaç kapısından ters dönüşlü tırmanma kapısına çıkarken stop etti ve yol üstünde kaldı. Aynı noktaya tempolu gelen Ayhan ise, önce aracı ile Cherokee’nin dibinde durdu ve sağ yanından geçmeye çalışırken kaçacak alan bulamayınca önünde durmakta olan rakibinin aracına arka tampondan temas etti.

Ayhan, rakibinin aracını iterek kendisine yol açma teşebbüsünden sonuç alamazken, bu anda aracını takıldığı noktadan kurtarmak isteyen Şahin de geri vitese taktı ve hızla gaza yüklendi. Cherokee’nin, Ayhan’ın Mitsubishi’nin ön sol kısmını sert darbesinin sesi, etabın karşı yamacına kadar ulaştı. Şahin, yaptığı manevra ile amacına ulaştı ve aracını takıldığı noktadan kurtararak etaba devam etti ancak Ayhan, O’nun kadar şanslı değildi.

Uzun süre uğraştı ama sol önden aldığı darbe sonrası radyatörü hasar gören Mitsubishi uzunca bir süre çalışmadı. Aracı sıfırdan hazırlayan Ayhan’ın eski kopilotu Levent Köremezli, karşı yamaçtan koşarak aracın yanına geldi ve Ayhan’a bilgi verdi. Aracından çıkıp hırsından balaklavasını yere fırlatarak servis alanına yönelen Ayhan ise, Levent’in de bilgilendirmesi üzerine aracını yeniden çalıştırdığında netice alınca umutlandı ve kopilotu ile birlikte kasklarını takarak yerlerine oturdular.

Ancak bir-iki dakika geçti-geçmedi,ki yerinden hareketlenmeden önce Mitsubishi’nin kaputundan mavi dumanlar sızınca, Ayhan, aracını görevlilerin yardımı ile güvenli noktaya çekti ve podyum hedeflediği etaptan ihraç olarak servis alanına yürüdü. Bu arada da etabın birkaç yüz metre ötesi ve tepe arkasında da Şahin’in Cherokee’si kaldı ve etabı bıraktı. Ankara’nın iki iddialı ekibinin yaşadıkları bu temas en çok ta kendilerinden derece bekleyen kulüp üyelerini ve de Ankaralı yarış severleri üzdü.  | Aydın Hoşgör, Ralli Ajansı, Ankara| 14 Mayıs 2018 : 11.50

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top