Abarttürk, abarttı!

Abarttürk, Şile’de ilk günün 1’ncisi

İstanbul Şile’de bu sabah startı verilen Marmara X-Trail Kupası 1’nci ayak yarışında ilk gün, Oğuz Kaan Öztürk, boru şase aracı Abartturk’ü ile günün en iyi zamanına imzasını attı. Atilla Çakır’ın kopilotluğunda yarışa katılan Öztürk, ilk gün geçilen tek etap sonrası 47 dakika 39 saniyelik toplam zamanıyla 7 ekibin katıldığı prototip araçlar klasmanında en yakın rakibinin yarım saat farkla önünde günü lider kapadı. Extreme araçlar kategorisinde ise ilk günün lideri 32 dakika 31 saniye toplam zamanıyla ilk günün sıfır ceza ile tamamlayan Umut Uyar-Gökhan Yalçın ikilisi oldu. 7’si prototip, 11’i E-treme kategorisinde olmak üzere toplam 18 ekibin katıldıkları ve Dosd kulübü tarafından Şile’nin Ahmetli köyü girişindeki 1.5 km’lik kayalık arazide gerçekleştirilen ve bu sene tekli trial düzeninde ilk kez düzenlenen Marmara X-Trial Kupası’nın ilk ayak yarışında, açık ve güneşli bir hafta sonunu arazide değerlendirmek isteyen az sayıdaki İstanbullu offroad severin yakından ilgiyle izledikleri mücadeleler keyif verdi, objektifler de iyi kayalıklara vinç yardımı ile tırmanan koca ayakların birbirinden ilginç anlarını fotoğrafladılar.

Tarık Gökbay ilk gün 4’ncüsü

Sabah saat 10’da günün ilk startı prototip kategorisinde verildi. Kurallara göre, dev kayalardan tırmanılan 1’nci kapının geçilmesi ile birlikte bir sonraki ekibe start verildi. Günün rekabetine damga vuran kapılardan biri de dik inişli bir çukurdu ve bu kapıda günün tek ters inişini prototip kategorisinde yarışan Tarık Gökbay yaptı. Detoro’su ile Gökbay, derin çukura inişte ters döndü ve takla attı ama hemen ardından yeniden dört tekeri üzerine düşerek yarışa devam etti. Etabı ve yarışı tamamlayan Tarık Gökbay, ilk günü 4’ncü zamanla kapadı. Aynı kategorinin en iddialı araçlarından biri olan ‘Panda’ ile yarışan Ali Fuat Bilgin, ilk etabın ilk kapısındaki dev kayalardan çıkamadı. Sabit noktaya vinçleme yapmasına karşın, vincinin performansından yana da sıkıntı yaşayan ve birinci etabı kendi imkânları ile geçemeyen Bilgin, sonunda yarışı bıraktı ve ülkemizin en pahalı x-trial aracı olarak bilinen Panda, ekibin isteği üzerine yarışın resque görevlisi iş makinasının yardımı ile kayalardan kurtularak servis alanına geri döndü. Panda’nın x-trial’deki ilk sınavında zamanı 9,5 saat olarak yarışın protoip klasmanına 9’ncu ve son sırada yansıdı.

Kubilay Tüfekçi

Detoro I-was ile Burak Ayvaz, aracının ön kilidindeki mekanik probleme ve ön sol tekeri patlak olarak etabın yarısını geçmek zorunda kalmasına karşın, 1 saat 16 dakika 15 saniye toplam zamanla Abarttürk’ün ardından protop klasmanının 2’ncisi olarak ilk günü tamamladı. Detro’nun yaratıcısı makine mühendisi ve kendisi de trial yarışçısı olan Kubilay Tüfekçi, Orhan Doğan ile birlikte katıldığı Marmara Xtrail Kupası ilk yarışında Ayvaz’ın 42 dakika ardından ilk günü 3’ncü sırada kapadı. 11 Ekibin yer aldığı Extreme klasmanında ise, Kutup Ayısı lakaplı Toyota LC’si ile 2017 Türkiye Trial Takımlar Şampiyonu Osmanlı AVC ekibinden Adnan Ofluoğlu, Şenol Coşkun ile katıldıkları Şile’deki mücadelede toplamda 2 saat net zamanıyla ilk gün 6’ncı sırada finiş gördü. 2018 Türkiye Trial Şampiyonası ilk yarışı olan Boyabat’ta takımlar kupasının kaldıran Nascar Jeep Trial Takımının pilotlarından Ender Altuntaş, Nascar Jeep’in patronu Mithat Sönmez ile birlikte ekip olarak katıldıkları DOSD yarışında toplamda 1 dakika 2 saniye farkla 3’ncü olarak ilk günü podyuma tamamladı. Marmara Kupası X-trial yarışında ikinci gün olan yarın (Pazar) aynı parkurda koşulacak. Marmara Kupası toplam 5 ayak yarışından oluşuyor.

Aydın Hoşgör, Ralli Ajansı, İstanbul | 12 Mayıs 2018 : 18.45

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top