Şili’nin WRC şansı arttı

Şili, düzenlediği aday ralli, FIA üst düzey görevlilerinden övgü alınca, WRC takvimi için umutlarını arttırdı. Geçtiğimiz hafta sonu Concepcion merkezli RallyMobil sorunsuz gerçekleştirildi ve 2019 WRC takvimine dahil olmak için aday yarış olarak yüksek puan aldı. WRC Organizatörü Oliver Ciesla, ‘ulusal bir ralli olarak altyapısını inanılmaz’ bulduğunu itiraf etti. Ciesla, “Yarışa güçlü bir destek var ve coşku harikaydı. Etaplara gittim ve bu konularda yetkili olduğumu söylemedim. Pilotların bu etaplarda yarışmaktan dolayı çok fazla eğleneceğini hayal edebiliyorum. Zeminde biraz gevşeklik vardı, ama çok ama çok iyiydi” dedi.

RallyMobil organizatörü Sebastian Etcheverry ise, hafta sonu yapılan yarıştan yana fazlasıyla memnun olduğunu söyledi ve ekledi; “Çok güçlü bir ralli yaptık. İyileştirilecek şeyler olduğunu biliyoruz ve üzerinde çalışıyoruz.” Etcheverry, “FIA güvenlik delegesi Michele Mouton ile yol notları konusunda çok iyi bir işbirliği yaptık. Bu konularda biraz eksik olduğumuzu düşünüyorum, ama öğrenmeye devam ediyoruz. Etrafımızda bilgi birikimine sahip insanlar olmasından dolayı şanslı ve çok mutluyuz.”

Şili, Japonya ve Kenya’nın yanı sıra dünya şampiyona takviminde 14’ncü yarışa talip olan üç ülkeden biri. FIA başkanı Jean Todt, Safari Rallisi’nin yeni sezona yetişmeyeceğini söylemişti. Önümüzdeki sezondan itibaren Arjantin’den sonra ikinci bir Güney Amerika rallisinin takvimde yer alması için en ikna edici kanıt, güçlü bir altyapı ve finansman sağlanması gerekiyordu. Önerilen takvim Dünya Motor Sporları Konseyi’nde bu yıl içinde tartışıldığı açıldığında Şili’ye yeşil ışık verilmesi halinde, WRC’nin takvime dahil olabilmesi için üç yıllık bir anlaşma yapılacak. Ciesla, “yeni ralliler ile altyapıya yatırım yapma şansı vermek istiyoruz ve üç yıllık bir anlaşma bunu yapmanın yolu” dedi. | 25 Nisan 2018 : 19.20

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top