Dünya rallikrosunda işler karıştı

Artan finansal baskılar ve ‘Supercars takımları’ serisinin ortaya çıkmasının GRC’nin çöküşüne yol açtığı düşünülüyor. New York’taki Lancaster Speedway, Louisville’deki önceden ayarlanmış şekilde 2018 sezon açılışıydı ama bir Twitter mesajıyla kamu oyuna duyurdu; “Red Bull Global Rallycross’tan bildirim aldık ve 2018 sezonunun başlamasını hemen durdurduk. Umudumuz 2019’da yeniden başlamak. GRC, önümüzdeki hafta etkinliklere bilet satın almış olan herkese geri ödeme yapacak.”

Supercars takımlarının çoğu, geçen sezonun sonunda, Honda ile başlayan ve ardından Volkswagen ve Subaru’nun izlediği, GRC yönetimi ile yaşanan anlaşmazlıkları takiben şampiyonadan ayrıldılar. ABD’de açılan mahkemede yer alan belgelere göre, Red Bull Global Rallycross olarak çalışan Alpha Group, Amerika Subaru’suna karşı yasal işlem başlattı. Subaru’nun, 2018’de GRC’de yarışmak taahhüdünü geri aldığı ve GRC’nin bu yıl yarışlara ev sahipliği yapamayacağına dair yanlış iddialarda bulunduğu iddia ediliyor. Eski spor otomobil yarışçısı Michael Avenatti tarafından temsil edilen GRC, 2018 sezonu ile ilgili bilgilerin bir toplantıda takımlar ve isimsiz bir organizasyon şirketi tarafından paylaşıldığını ve Subaru’nun çıkışının ve ABD merkezli bir rakibin planlaması olduğunu iddiası var.

Subaru, GRC’nin yarışlarına katılmayı reddederken GRC’nin resmi bilet sitesi, son zamanlardaki gelişmeler ışığında, programlı yarışları web sitesinden, uygulamalarından, sosyal medya kanalları ile ana seri web sitesinden yayınını kaldırıldı. RC’nin ABD’deki çöküşünün, tamamen ayrı bir varlık olduğu söylenen ve 2019’da start almak ​​için çalıştığı öğrenilen GRC Avrupa serileri üzerinde hiç bir etkisi olmadığı düşünülüyor. Ex-Formula 1 sürücüsü Scott Speed, Andretti Autosport’un VW Beetle programı ile son iki GRC yarışını kazanmıştı. Andretti’nin Indy Car rakibi Ganassi ise serinin diğer büyük takımları arasında bulunuyor. Üreticilerin çıkışları üzerine GRC, Supercar kategorisini, geliştirilmiş Lites araçlarını kullanarak bir ‘Gold’ sınıfı ile değiştirmeyi planladığını duyurdu. Ayrıca serinin finalini Lydden Hill’de yapmayı amaçladığını ekledi. GRC’nin çöküşünden önce, World Rallycross Championship organizatörü IMG, büyük ölçüde dünya şampiyonası paralelinde yer alacak yeni bir Amerika Şampiyonası başlattı.

24 Nisan 2018 : 22.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top