Toyota Supra mirası canlanıyor!

GR Supra Racing Concept, Toyota’nın en ünlü spor otomobillerinden birinin mirasını yeniden canlandırıyor. Supra adı, çeyrek asırdır dünya klasında bir dizi ardı ardına tanımlanmış güç, performans ve yol tutuşu çağrıştırıyor. Safkan bir spor otomobil olan Toyota Supra, hem yol boyunca hem de Japonya’nın en üst düzey GT yarış serilerine ve lejyonların efsanelerini kazanarak yarış pistinde fethetmeye yarayan bir makine olarak itibar kazandı. Toyota Supra hala spor otomobil meraklıları arasında, üretimin bitiminden 16 yıl sonra ikonik bir statüye sahip. Sürüş simülatörü video oyununda popüler bir model ve küresel aksiyon film serisinde ilk filmde başrolü oynamış bir otomobil olarak, kalıcı popülaritesine katkıda bulundu.

Supra rozeti ilk olarak 1978’de ikinci kuşak Celica’nın daha büyük ve daha güçlü bir versiyonunda ortaya çıktı. A40 olarak bilinen orijinal Supra’yı üç nesil daha takip etti: 1981’de A60, 1986’da A70 ve 1993’te A80. Önde motor arkadan çekişli GT sportscar 2002 yılına kadar üretimde kaldı ve son neslinde Toyota’nın en güçlü üretim modeli oldu. Supra’nın itibarı motor sporlarındaki başarısıyla büyük ölçüde arttı. En önemlisi, 1993’te piyasaya sürülen dördüncü nesil Supra, GT500 sınıfını dört kez kazanan, bugünün Süper GT serisi olan All-Japan GT yarışında baskın güç oldu. Toyota Supra da 1980’lerde Amerikan IMSA spor yarışında yarıştı ve iki kez 1990’larda Le Mans’ta çıktı.

GR Supra Yarış Konsepti; Kompakt, iki kapılı bir araç olan GR Supra Racing Concept, önden motor arkadan çekişli bir konfigürasyona sahip ve yapımında gelişmiş hafif malzemelerden yararlanıyor. Toyota Gazoo Racing tarafından yaratılan konsept, Toyota’nın sürekli daha iyi otomobiller yapma taahhüdünde yer alan ‘sürüş keyfi’ kalitesini mükemmel bir şekilde ifade ediyor. Kapılarındaki büyük ‘90’ yarış numarası, Supra’nın kod adı ve Supra’nın beşinci nesildeki geri dönüşünü müjdelediği gerçeğine dair büyük bir ipucu. Gelişimi, otomobil şirketinin kurucusu Kiichiro Toyoda’nın, motor sporlarına katılımın, daha iyi otomobiller geliştirmeye doğrudan yardımcı olabilecek performans ve dayanıklılık zorlukları sunarken, aynı zamanda otomobil meraklıları arasında ilgi ve heyecan yarattığına inanmakta.

Bu ethos, Toyota Motor Corporation Başkanı Akio Toyoda ve Toyota Gazoo Racing tarafından, Dünya Ralli Şampiyonası, Dünya Dayanıklılık Şampiyonası ve Le Mans 24 Saat yarışı da dahil olmak üzere, en yüksek uluslararası motor sporları seviyesinde başarıya ulaşmak için tam olarak benimsendi. Bu ve diğer yarış serilerinde dünyanın dört bir yanında yer almak, yarış pistinden veya ralli aşamasından, sadece yeni nesil Toyota’nın spor odaklı GR modellerinin geliştirilmesine değil, aynı zamanda dünya çapında on milyonlarca insan tarafından daha geniş araç yelpazesine de aktarılan teknik öğrenmeler sağlıyor. GR Supra Racing Concept, Polyphony Digital Inc. tarafından geliştirilen ve Nisan 2018’de piyasaya sürülmesi planlanan Gran Turismo Sport video oyununun yeni bir güncellemesinde de yer alacak.

Tasarım, şasi ve ekipman özellikleri; Yarış konsepti, büyük bir arka kanat içeren dramatik bir üstyapı tasarımına sahip. Geniş ön ve arka tamponlar, ön ayırıcı ve arka difüzör, yan etekler, kapı aynası muhafazaları ve arka kanat gibi öğeler için güçlü fakat hafif kompozit malzemeden kapsamlı bir şekilde yararlanır. Kaput aynı malzemeden üretilme ve havalandırmalı hava girişlerine sahip. Ön cam ve yan camlar plastikten yapılma. Kavramın şasisi, orijinal ekipman (OE) bileşenlerini kullanarak alçaltılmış ön ve arka süspansiyona sahip. Orta somunlu BBS yarış jantları Michelin yarış lastikleriyle donanımlı.

Fren sistemi Brembo Racing kaliperleri ve disklerini kullanıyor ve bir yarış egzozu var. Kabin tamamen rekabet odaklı ve bir yarış kontrol paneli ve OMP sürücü koltuğu ve emniyet kemeri ile donanımlı. OMP ayrıca bir yarış kolonu üzerine monte edilmiş ve bir kanatlı kaydırma sistemi ile donatılmış hızlı serbest bırakma direksiyonunu da sağladı. Kapılar karbon fiber panellerle kaplı ve gösterge paneli bir yarış ekranı içeriyor. Rekabet güvenliği gereklilikleri tam bir tamburlu kafes ve yangın söndürücüler tarafından karşılanmakta ve yakıt ve fren hatları, pedal kutusu, batarya ve kablolama tezgahları standart olarak tasarlandı.

Toyota Gazoo Media | 8 Mart : 23.40

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top