Meksika’da Toyota Tanak ile hedefi revize etti

Ott Tänak, Meksika Rallisi’nin ikinci günü, Toyota Yaris WRC ile güçlü bir üçüncülük pozisyonunda tamamladı. Meksika’da gün, her biri iki kez koşulan üç farklı ve kayalık dağ etaplarından oluşuyordu. Bunlardan ilki 31.44 kilometrelik etabın yanı sıra León’da bir seyirci etabı ve yakındaki yarış pistteki bir etaptı. Tänak, genel olarak iki etaptan sonra beşinci sıradaydı, ancak gün ilerledikçe konumunu iyileştirdi ve ilk üçe yükseldi. Son üç etabın her birine en hızlı zamanı yaparak, farkı toplamda 11 saniyeye kadar kapattı. Latvala, otomobilinde bir alternatör arızası yaşadığında 8’nci etapta sonra 7’nci durumdaydı ama son iki etaptan önce çekilmek zorunda kaldı. Takım arabayı onarabilirse, Latvala yarın (Pazar) ralliye geri dönebilecek. Meksika’da ilk kez yarışırken, Lappi için zor bir gün SS7’de sona erdi. Arabada nispeten küçük bir hasarla birlikte, o da son gün olan yarın yeniden parkura geri dönecek.

Takım patronu Tommi Mäkinen “Ott bugün gerçekten harika bir iş çıkardı. Zor şartlarda çok zekiydi ve arabadan en iyi şekilde faydalandı. Bugün ne yaptığına bakılırsa, işler yarın için iyi görünüyor. Jari-Matti’ye ne olduğu konusu, talihsiz bir durum ama yeniden başlayacak ve umarız parkura çıkacak ikinci araba olsa da, şampiyona için hala bazı puanlar kazanabilir. Esapekka için ilk kez böyle zor bir ralli yapmak kolay olmadı, ama iyi olan, hem ekibin hem de arabanın yarın (Pazar) yeniden başlaması için iyi bir kondüsyona sahip olması ve böylece O’nun daha fazla tecrübe kazanabilmesi” derken, Jari-Matti Latvala da şöyle konuştu; “Bu sabah ilk etapta otomobil çok iyi hissediyordu ama sonra yüksek motor sıcaklıklarından dolayı acı çekmeye başladık. Onu kontrol edebildik, ancak performansımızı etkiledi ve sürüşe değil, sıcaklıklara çok fazla konsantre oldum. Ekip servis molasında sıkı çalıştı ve öğleden sonra işler iyiye gidiyordu, bu yüzden alternatörle sorun yaşadığımız ve yarış dışı kalmak zorunda olmamız utanç vericiydi. Yarın (Pazar) yeniden başlattığımızda klasmanda bazı sıralamalar ve puanlar için iyi bir şans var, bu yüzden sadece mücadeleye devam etmemiz gerekiyor.”

Meksika’da 3’ncü durumda bulunan Ott Tänak, “sonuçta iyi bir gün oldu. Bu arabada ilk kez toprak rallim olduğu için, öğrenecek birçok yeni şey var. Sıcaklıklar çok yüksek oldu. Bu sabah, bunu olabildiğince iyi bir şekilde yönetmek zorundaydık, ancak ekip, servis sırasında son derece iyi bir iş çıkardı ve iyi gelişmeler sağladı. Bu öğleden sonra gerçekten zorluyordum. Yol konumumuz liderler kadar iyi değildi, ama yine de onları kapatmayı başardık. İyi bir başlangıç ​​oldu ve yarın (Pazar) bunu kesinlikle yapabiliriz. ” derken, takı arkadaşı Esapekka Lappi’nin de görüşleri şöyle oldu; “Benim için gerçekten zor bir gündü. Bu sabah oldukça hayal kırıklığı yarattı ve bu öğleden sonra oldukça aptalca bir hata yaptım. 90 derecelik bir virajda sol elimi kullanarak viraj girişindeki çizgiyi kaçırdım ve yoldan çıktım. Araba çok kötü bir şekilde hasar görmedi ama biz onu tekrar yola çıkaramadık. Bugün benim için pek fazla olumlu olmadı ama umarım yarın bir şey olabilir.” | Toyota Gazoo Media, 10 Mart 2018 ; 23.40

Meksika Rallisi Ggün sonu Klasman (cuma)
1 Dani Sordo/Carlos del Barrio (Hyundai i20 Coupe WRC) 1h47m55.4s
2 Sebastien Loeb/Daniel Elena (Citroen C3 WRC) +7.2s
3 Ott Tänak/Martin Järveoja (Toyota Yaris WRC) +11.0s
4 Kris Meeke/Paul Nagle (Citroen C3 WRC) +25.0s
5 Sebastien Ogier/Julien Ingrassia (Ford Fiesta WRC) +30.2s
6 Andreas Mikkelsen/Anders Jaeger (Hyundai i20 Coupe WRC) +31.7s
7 Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC) +2m01.9s
8 Pontus Tidemand/Jonas Andersson (Skoda Fabia R5) +5m05.6s
9 Gus Greensmith/Craig Parry (Ford Fiesta R5) +8m13.0s
10 Pedro Heller/Pablo Olmos (Ford Fiesta R5) +12m33.8s
12 Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila (Toyota Yaris WRC) +15m06.1s
18 Esapekka Lappi/Janne Ferm (Toyota Yaris WRC) +29m18.4s

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top