Makinen;Kazanmak istiyoruz

Tommi Makinen, İsveç Rallisi’nde zorlu bir rekabet sergilemeleri için sürücülerini motive etti. Makinen’in takımı Toyota Gazoo Racing, M-Sport pilotu son şampiyon Sebastien Ogier‘in ardından Estonyalı Ott Tanak ile Finli Jari-Matti Latavala ile Monte Carlo’da podyuma çıktı. En son gün bir hatadan sonra Lappi, eğer Monte’yi dördüncü bitirebilseydi, takım için daha iyi olabilirdi, ama Makinen, sezon açılış yarışında podyuma iki ekiple birlikte çıkılmasının ekibi için en büyük başarı olduğunu söyledi.

Takım için bunun en güçlü sonuç olduğunu savunan ve “bu rallide evimizde değildik” diye konuşan Makinen, Ogier’e karşı daha sert savaşmak için takım adına daha fazla bildik bir yarışa gitmeyi dört gözle beklediklerini söyledi. “Ogier’in İsveç’te kazanması daha zor, bu bizim topraklarımız” diye konuşan Makinen, “İsveç’i tanıyoruz, geçen yılın araçlarını karşılaştırıyoruz ve nerede olduğumuzu biliyoruz; biz güçlüyüz, diğerleri de var, ama nerede olduğumuzu biliyoruz. Örneğin, geçen yılki süspansiyon parçalarını karşılaştıracağız ve geçen yıldan beri yaptığımız işi biliyoruz, şimdi çok daha iyiyiz” dedi.

“Latvala geçen sene İsveç’i kazandı, eminim bu yıl çok hızlı ilerleyecek. İsveç’te gerçekten yine kazanmak istiyor, bence bu üç pilot arasında çok ilginç bir rekabet olacak” diye konuşan Makinen, İsveç’teki başarılarına devam edebilmeleri halinde Meksika Rallisi’nin geçen yıla göre çok daha iyi olması gerektiğini düşünüyor; “Bu yüksek irtifa koşullarından, arabadan ve motorda daha çok şey bulduk. Yine podyum için savaşmaktan çok, eminim. Jari-Matti ve Ott, Monte Carlo’da sürücüler için mücadele etti aynı zamanda da markalar unvanını kazanmanın mümkün kıldığını gösterdik. Monte Carlo’da sürücülerimizde hata yoktu, hepsi çok yüksek seviyedeler”  | 2 Şubat 2018 : 20.40

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top