İsok genel kurulu yapıldı

Ülkemizin otomobil ve sporları konusunda en eski kulüplerinden olan İstanbul Otomobil Kulübü’nde (İSOK), olağan genel kurul yapıldı. Kulübün bugün öğleden önce gerçekleştirilen olağan genel kurul toplantısı, Turing ve Otomobil Kulübü’nün Seyrentepe’deki merkez binası kütüphanesinde yapıldı. Çok az sayıda üyenin katılım sağladığı genel kurulda, ilk olarak divan kurulu için seçim yapıldı. Divan Başkanı olarak tek aday Ahmet Tollu oybirliği ile seçildi. Divanda Mehmet Kamil Atay, Yeşim Bostancı, Aydın Güpgüpoğlu görev aldılar. Ardından, Atatürk ve tüm şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Olağan genel kurul gündemine göre, yönetim kurulunun son dönem faaliyet raporu okundu ve ardından görüşüldü. İsok Başkanı Hilmi Orbay (solda), genel kurulan ilgi azlığını üyelerin rahatsızlık beyanlarına bağlayarak açıkladı. Ardından son dönemin denetim kurulu raporu denetmen Nihat Eroğul tarafından üyelere okundu. Raporda, son dönemde tahmini bütçesine uygun bir gerçekleşme olduğu belirtildi ama üye aidatlarının çok azının tahsil edilebildiğine de vurgu yapıldı. Raporların sunumundan sonra, ayrı ayrı üyelerce oybirliği ile kabul edildi.

Ardından 2018 ve 2019 yılları için tahmini bütçe üyelere deklare edildi. Başkan Hilmi Orbay ve yönetimi tarafından hazırlanan taslak bütçede 896 bin liralık bütçe tahmininde en yüksek kalem olarak 800 bin liralık müsabaka gelirine yer verilmesi dikkat çekti. Tahmini gider bütçesinde ise en yüksek pay olarak, 370 bin lira ile yine müsabaka giderlerine yer verildi. 200 Bin liralık genel giderler ve 172 bin liralık borç, yeni dönem taslak bütçesinde diğer dikkat çekici kalemler oldu. Taslak bütçe de üyelerin oybirliği ile kabul edildi.

Olağan genel kurulun son bölümünde, yeni dönem için asil ve yedek üye seçimine geçildi. Genel kurulda üyelere tek liste dağıtıldı. Yönetim kurulu asil üyesi olarak Hilmi Orbay’ın yanı sıra son dönem yönetimde görev almış olan Ersoy Çetin, Sedat Zincirkıran, Faruk Süren ve Levent Korkut’un yanı sıra kulübün başkanlığını yıllardır üstlenmiş olan ve halen de onursal başkan olarak himayelerini sürdüren Satvet Çiftçi’nin adı yeniden yönetim kurulu listesine dahil oldu. İstanbul’a yeniden yerleşik geri dönüş yapan eski yöneticilerden Ahmet Tollu da kulübün yeni yönetim kurulunda asil üye olarak yer aldı. İsok yönetim kurulunun yedek üyeleri olarak ise Mehmet Kamil Atay, Cenap Ergun, Yeşim Bostancı, Uğur Müldür, Aydın Güpgüpoğlu, Rasim Mazlum ve Burak Söğüt yer aldılar.

İsok denetim kurulu esil üye olarak Nihat Eroğlu, Akif Metin Bengi ve Hasan Usta; yedek kurulda ise Haydar Güçlü, Rıza Çukurova ve Halid Avdagiç isimleri yer aldı. Sicil kurullarında da Hadi Berkan Kılıç, Serdar Bostancı ve Beyza Avcıoğlu asil, Ahmet Terece ve Mehmet Özgür Yılmaz yedek üyeler olarak belirlendi. Listede haysiyet divanı asil üyeleri olarak Şevki Gökerman, Azmi Avcıoğlu, Şükrü Okçu, Mehmet Orbay ve Cengiz Kabatepe, yedek üyeler olarak ta Duygu Gökerman, Nejat Avcı, Aytaç Kot ve Hüsnü Orbay yer aldılar. Birleşik oy pusulası, genel kurula katılan üyeler tarafından oybirliği ile yeni dönem için seçildi. Dilek ve temennilerin seslendirilmesinden sonra, olağan genel kurul toplantısı tamamlandı.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İstanbul | 18 Şubat 2018 : 22.30

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top