İsoff 2018 takvimi belli oldu

İsoff Yönetim Kurulu (Fotoğraf; Arşiv)

Düzenlediği challenge’larla offroadu yükselen bir trend haline getiren İstanbul Offroad Kulübü, yeni sezonda da hız kesmeyeceğini 2018 takvimi ile de açıkladı. Offroad parkurlarına ayrı bir heyecan fırtınası estiren geleneksel İsoff Challenge Kupası, ilk kez geçtiğimiz sezon düzenlenen Akzirve Challenge Kupası ve yine ilk kez geçtiğimiz yıl yaptığı ve büyük ses getiren uluslararası organizasyon İsoff Çanakkale Baja Trioa Turkey yarışı ile birlikte, ayrıca bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Tosfed Baja Kupası’na da bir ayak yarışını İsoff yapacak. Kulübün tecrübeli ve yarışçı Başkanı Erkan Birinci, yaptığı açıklama ile, bu gece galada üyelerine anons edilecek olan 2018 yarış takviminin tarihlerini ilk kez ve önce sadece ajans ile paylaştı.

İsoff’un 2018 yarış takvimi 8 Nisan’daki İsoff Challenge’ın ilk yarışı ile başlayacak. Geçen sezon 3 ayaktan oluşan kupa, yeni sezonda da yine 3 ayaktan oluşacak. Kupanın diğer yarışları 23 Eylül ve 11 Kasım’da gerçekleştirilecek. Geçen sezon son kez kullanılan Kemerburgaz’daki arazi, hissedarları arasındaki anlaşmazlıktan dolayı bu yıl kullanılamayacak. İsoff Challenge Kupası için yeni parkurun kulübün diğer kupasının sponsoru olan Akzirve İnşaat’ın Zeytinburnu’nda yeni aldığı ve üzerinde konut inşaat edeceği Nakliyeciler Sitesi’nin geniş arazisi içinde olması düşünülüyor. Bu alanda kurgulanacak olan parkurun farklı versiyonu ile de aynı zamanda Akzirve Kupası yarışlarının da yapılması planlanıyor. Geçtiğimiz yıl Bahçeşehir Strada arazisinde yapılan ve 3 yarıştan oluşan Akzirve Challenge Kupası yeni sezonda ise 2 yarıştan uluşacak. 29 Nisan’da ilk yarışı planlanan Kupa’nın ikinci ve son ayak yarışı ise 1 Temmuz’da gerçekleştirilecek.

İsoff’un Çanakkale’de ilk kez geçtiğimiz sezon düzenlediği ve özellikle yabancı katılımcılardan büyük övgü alarak uluslararası offroad çevrelerinde çok ses getiren Trioa Baja Turkey yarışı, bu yıl yine aynı parkurda yapılacak. 2018’in Trioa yılı olması, 4-5-6 Ekim tarihlerinde yapılması planlanan yarışı daha bir önemli kılıyor. İsoff’un 2018 takviminde yer verdiği son yarış ise, 24-25 Kasım’da yapılması öngörülen Tosfed Baja Kupası. Daha önce Marmara Kupası adıyla da olması düşünülen Tosfed Baja Kupası’nın bir ayak yarışı İsoff tarafından İstanbul’da yapılacak. İsoff Başkanı Erkan Birinci’nin ajansa açıkladığı İsoff Yarış takvimine göre, kulübün offroad’daki liderliğini yarışlarıyla da perçinlemeyi sürdüreceği yeni bir sezon daha olacak. | 7 Şubat 2018 : 13.00

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İstanbul

2018 İsoff Yarış Takvimi

8 Nisan / İsoff Challenge 1

29 Nisan / Akzirve Challenge 1

1 Temmuz / Akzirve 2

23 Eylül / İsoff Challenge 2

11 Kasım / İsoff Challenge 3

4-5-6 Ekim / Çanakkale Baja Trioa Turkey

24-25 Kasım / Tosfed Baja Kupası

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top