‘Seben’, rallide öne çıkacak!

Önceki yıllarda, ulusal ralli sezonu Ege’de ve Nisan ayında başlardı. Yeni sezonda ise, rallide ilk start, hem İç Anadolu’ya (Eskişehir, Kütahya, Bilecik eksenine) kaydı, hem de Mayıs ayına.. Avrupa Trophy Şampiyonası’nın da yarışı olan Eskişehir Rallisi öncesinde direksiyonları başına geçmek için parmakları ‘karıncalaşan’ ralliciler, bugünlerde dikkatlerini Şubat sonunda yapılacağı açıklanan mahalli Bolu Kış Rallisi’ne çevirdiler. İsveç benzeri bembeyaz örtü serili bir zeminde virajlardan kayarak çıkacak araçları seyretmek beklentisi içindeki yarış severler de aynı nedenle Şubat ayının son hafta sonunu dört gözle beklemeye başladılar.

Eskişehir Otomobil Kulübü, Bolu Belediyesi, Tosfed ve Boloff desteği ile Bolu Kış Rallisi’nin organize etmek için kolları sıvadı. Başkan Nevzat Arslan’ın itienary’sini bile hazırladıklarını söylediği yarış, Kızıkyaylası bölgesinde üç farklı özel etaptan oluşacak. 11 ve 14 km olanları iki, 20 km’lik üçüncü etabının ise bir kez geçileceği lupun iki ayak olarak planlandığı yarışın bölgesinde, aynı zamanda Türk Ralli Tarihinde derin izleri olan Bolu’nun ünlü Seben etabı da öne çıkıyor. Startı Bolu merkezinde Belediye önünden verilecek olan rallinin ralli merkezi olarak Seben Orman İşletme Müdürlüğü’nün bölgedeki binası, servis alanı için de etrafındaki uygun alan kullanılacak.

24-25 Şubat’ta yapılacak olan mahalli Bolu Kış Rallisi için hazırlıklarını büyük ölçüde tamamladıkları söyleyen Esok Başkanı Nevzat Arslan, Ankara ve Eskişehir Üniversiteleri Motorsporları topluluklarından kendilerine ulaşan ‘grup olarak yarışı seyretmek’ taleplerini de yakından değerlendirdiklerini söyledi. Ulusal ralli takviminde sezonun Mayıs ayında başlayacak olması nedeniyle yarış seyretme arzuları üst düzeyde olan yarış severler için bir sevindirici not ta, ajansın ulaştığı bilgilere göre, yarışa katılmayı düşünen yarışçılar arasında S2000’lilerin de var olması.

Sezonun ilk yarışı olması nedeniyle de sezon öncesi araçlarının son durumlarını gerçek bir yarış ortamında görmek ve test etmek isteyecek takımların da Bolu Kış Rallisi’nde yönelecekleri düşüncesi yaygın olmakla birlikte, yarışa katılmak isteyenleri  düşündüren tek ortak nokta ‘lastik’. Bolu ve çevresinde mevsim normalleri üzerinde bir hava hakim, ancak etapların yüksek rakımlı bölgelerde olması, yarışın ‘bir kar rallisi’ olasılığını canlı tutuyor. Yedi yıl aradan sonra ülkemizde yeniden WRC’nin yapılacak olması nedeniyle yeni sezonla ilgili beklentiler yüksek tutulurken, ulusal takvim yarışları kadar, hatta belki de daha fazlası, mahalli yarışlar ön plana çıkaracak gibi görünüyor. | 22.01.2018 : 23.00

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İstanbul

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top