Flash | Loeb, Dakar’ı bıraktı!

Kariyerinde 9 Dünya Ralli Şampiyonluğu bulunan Efsane Fransız rallici Sebastien Loeb, ‘kazanması için son şans’ olarak gördüğü 2018 Dakar Rallisi’ni, 5’nci etapta bırakmak zorunda kaldı.  O’nun bırakması rallide lider giden Stéphane Peterhansel‘in konumunu güçlendirdi. Peterhansel, Dakar’da bugüne kadar otomobil kategorisini 7 kez kazanan Carlos Sainz’e 31 dakika, Bernhard on Brinke’de 1 saat 15 ve Nasır El-Attiyah’da 1 saat 23 dakika farkla liderliğini sürdürüyor.

Loeb, bir kamyondan yardım aldıktan sonra 5’nci etabı tamamlamayı başardı ancak bir kumulun inişinde kopilotu Daniel Elena yaralandıktan sonra devam edemedi.   Loeb, “30 km / s’nin üzerine çıkınca çığlık atıyor, böyle devam edemezdik” dedi. Kopilotu Daniel Elena göğüs kemiğinde ağrı hissettiğini söyledi.

Loeb, Kum son derece gevşekti, bir kez sıkıştık ama tekrar gidebildik. Etabın bir başka yerinde diğer bir arabanın sıkıştığı bir tepeye vardık: Nasır’ı izledik ve onun geçtiğini gördük; ama kemerin arkasında bir delik olduğunu fark etmemiştim ve bam, deliğe doğru gittik! Sonrasında kamyonun bizi dışarı çıkarmasını bekledik. Çok yavaş gidiyor ve 30 km/s hızla dahi arabada çığlık atıyor, inciniyor, ne olduğunu göreceğiz. Devam edebileceğimizi sanmıyorum. O’nu zorlamak istemiyorum, ama kötü görünüyor” diye konuştu. | 10.01.2018 : 22.00

Dakar Rallisi / 5. Etap Fotoğrafları

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top