Zirvenin sahibi belli oluyor!

Tarık Gökbay, Akzirve’nin en tepesinde!

İstanbul Offroad Kulübü (İsoff) tarafından Bahçeşehir’de Akzirve’nin inşaatı devam eden projesi Strada’nın arazisinde organize edilen Akzirve Challenge’da, final vakti geldi çattı! Farklı kategorilerde ve farklı güçlerdeki 4×4 araçların ikili kalkışlarla start alıp, iç içe geçecek şekilde hazırlanmış iki parkurda zamana karşı yarıştıkları challenge, ralli kategorisine ilave olarak CJ serisi klasik Jeep’lerin katıldığı nostaljik bir klasik kategorisi ne de puan veriyor. Her turda en iyi zamanı yapan yarışçılar bir üst tura atlarken, diğerleri de elenerek yarış dışı kalıyor. Aynı noktadan başlayıp birbirini köprü ve tünel geçişleri ile kesen ikili bir parkur sistemi üzerinde gerçekleşen yarış 5 etap üzerinden koşuluyor ve final turunda finiş bayrağını ilk gören yarışçı birinci oluyor. İlki 17 Eylülde, ikincisi 12 Kasımda yapılan Akzirve Challlenge kupasının son yarışı aynı yerde yarın (17 Aralık Pazar) yapılacak.

İlk yarışın galibi, aynı zamanda İsoff Kulüp Başkanı olan Erkan Birinci, ilk yarışı kazanarak önemli bir avantaj elde etti, İsoff Yönetim Kurulu üyelerinden Ali Doğaner ise ilk yarışta takla atınca puan kazanamadı. İkinci yarışta takla atan bu kez Erkan oldu, kazanan ise Ali Doğaner. İki Can-am pilotu rekabette birbirlerini eşitlerken, Maverick’leri yakından takip takip eden Detoro ile ilk yarışın ikincisi olan Tarık Gökbay, ikinci yarışta köprüden düşüp finali kaçırdı, ancak bu yarıştan edindiği puanlarla birlikte toplamda 30 puanla zirvede yer aldı. Kendisi ile eşit puana (30) puana sahip olan Devrim Öztürk ise her iki yarışı da 3’ncü sırada tamamlama başarısı gösterdi. 30’ar puanla 2 sporcu için son yarışta 2’ncilik puanı bile kupayı kazanmaları için yeterli olabilir.

Hemen arkalarından 21 puanla Ali İşeri 3’ncü durumda, O’nun ardından 20’şer puanlarıyla ilk ve ikinci yarışların galipleri Erkan Birinci ve Ali Doğaner bulunuyorlar. Puantaj olarak bu ilk 5 sporcunun arkalarında ise az farklarla Burak Ayvaz, Kubilay Tüfekçi ve Ali Sami Tekin’in de Challenge Kupası’nı kazanma şansları var. 13 puanlık farkın içinde 8 farklı ismin yer alması, 2017 Akzirve Challenge yarışının final ayağını daha da rekabetçi hale getiriyor. Bu final yarışı sonunda yarışçıların sezon içi topladıkları puanlarla 2017 Genel Klasman dereceleri belli olacak.  Bu son yarışla beraber ilk üçe giren yarışçılar 2018 Ocak ayında İsoff’un düzenleyeceği ödül töreninde kupalarını alacaklar. | 16.12.2017 : 23.00

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top