‘Yeni’ Polo GTI R5’in eskizi ortaya çıktı

07.121.2017 : 13.30 | Alman üreticisi Volkswagen, bugün, en yeni 6‘ncı nesil Polo’ya dayanan ve Almanya Rallisi’nden önce müşteri elinde olabilecek yeni yarış otomobilin bir eskizini yayınladı. Yeni Polo R5, profesyonel takım ve ekiplerin istifadesine sunularak WRC 2 dahil olmak üzere tüm dünyadaki farklı şampiyonalarda yarışmaya uygun olacak.

Volkswagen Motorsport Direktörü Sven Smeets, “Polo GTI R5 ile uzmanlığımızı dört WRC şampiyonluğundan başarılı bir şekilde yarışa aktarmayı ve ulusal seriden WRC’ye sayısız ralli şampiyonası için birinci sınıf bir yarış makinesi sunmayı umuyoruz” dedi. Wrc.com’da yer alan bir habere göre, Smeeets, “önümüzdeki yıl yapılacak ilk yarıştan önce, arabayı tüm dünyada çeşitli parkur koşullarına hazırlandığından emin olmak için sıkı testlere tabi tutacağız” diye ekledi.

Yeni Polo R5’in geliştirilmesi, ilk test sürüşleri ile 2017 yılı başında başladı ve proje Volkswagen’in sorumlu bir kaç kişi tarafından 2013’den 2016’ya kadar denetlendi. Teknik Direktör François-Xavier Sébastien Ogier’in eski yarış mühendisi Gerard-Jan de Jongh üst düzey proje mühendisi iken, Polo R WRC’nin tasarımı olan FX Demaison’i geliştirdi. Volkswagen, 2016’nın sonunda WRC programını kapadığından bu yana, motor sporu çabalarını müşteri programlarını desteklemeye odakladı.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top