Rally Halikarnassos, 16-19 Kasım 2017’de start alıyor!

21.10.2017 : 22.30 | Transanatolia Rally Raid ekibinden yeni bir yarış daha! Türkiye’nin en zorlu yarış organizasyonlarından biri olan Transanatolia Rally Raid yarış sezonuna yeni bir macera ile veda etmeye hazırlanıyor: Rally Halikarnassos.. 2010 yılından beri uluslararası rally organizasyonları arasında yerini kanıtlamış olan Transanatolia Rally Raid, geçtiğimiz yıl bünyesine kattığı Baja Anatolia ve Rally Antiphellos’dan sonra, yarış sezonunu Rally Halikarnassos ile kapatmayı hedefliyor. Transanatolia Rally Raid’den farklı olarak Baja Anatolia serisi organizasyonlar, ülkemizin doğal ve tarih kokan yerlerini zamandan bağımsız olarak raid kategorisinde yarışarak ya da turistik paketten faydalanarak bu deneyimi birlikte yaşamaya davet ediyor.

TR Extreme’in katkılarıyla gerçekleşen Rally Halikarnassos, 16 Kasım Perşembe günü, teknik kontrolün ardından seramonik start ile başlayacak. Bodrum merkezden hareketle 17 Kasım cuma günü; Güvercinlik, Mumcular, Uyku Vadisi, Yalı Çiftlik, 18 Kasım cumartesi günü; Datça feribot hareketle Gökova çevresi ve 19 Kasım pazar günü; farklı bir parkur üzerinden Yalı Çiflik, Mumcular ve Güvercinlik etaplarını tamamlayarak 3 gün içerisinde ortalama 500 km. yol yaparak Bodrum merkezde son bulacak. Profesyonel ve yarı profesyonel pilotların katılımına uygun olarak hazırlanmış parkurlarda mücadele edecek olan pilotlar, rally ya da zamandan bağımsız raid kategorisine katılabilecekler.  Teknik ve güvenlik şartlarına uygun olan motorsiklet, ATV-SSV ve 4×4 araçlarla katılımcıların zorlu parkurları geçmek için yarışacağı organizasyon Yalı Çiftlik’te tek bir kamp alanına sahip olup, 3 gün boyunca Halikarnassos bölgesinin farklı noktalarını geçerek, gün sonunda aynı noktada finish görecek.

Transanatolia Rally Raid ekibinin, turizme değer katan organizasyon anlayışından doğan Rally Antiphellos ve Baja Anatolia’nın kardeş organizasyonu olan Rally Halikarnassos, TR Extreme’in ev sahipliğiyle, TMF, Tosfed, Çağdaş İnşaat, Bodrum Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası,KTM, BF Goodrich ve Kule Rock Bar’ın destekleriyle gerçekleşecek. Myndos Kapısı, Antik Tiyatro ve Dünya’nın 7. Harikası Ares Tapınağı gibi 5000 yıllık bir geçmişe sahip Halikarnassos, bugün ki adıyla Bodrum’da doğanın sonsuz anaçlığıyla kucakladığı tarihsel mekanlar arasında ilerleyerek devam edecek olan Rally Halikarnassos macerası için geri sayım başladı.

RALLY RAID: 3-15 gün arasında değişen süreler içerisinde,1.500-10.000 km uzunluğunda off-road parkurlarda gerçekleştirilen, ralli motosiklet, arazi araçları, ATV ve buggy’lerin birlikte yarıştığı ralliler

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top