Ogier, 2018 planlarını İspanya sonrasına erteledi

06.10.2017 : 10.00 | Son şampiyon Fransız rallici Sebastien Ogier, İngiliz takımı M-Sport ile yaptığı bir yıllık anlaşmanın sonuna yaklaşırken, yeni sezon ile ilgili planlarını İspanya Rallisi öncesi belirlemeyi umut ediyordu. Ancak Citroën ve M-Sport’un teklifleri ve Hyundai’den gelen üçüncü bir öneri ile ilgili söylentiler nedeniyle Ogier, 2018 ile ilgili görüşmelerini geçici olarak beklemeye aldı ve böylece İspanya Rallisi’ne odaklanmayı tercih etti. Ogier, “şimdiye kadar bir karar vermeyi umduğum halde, hiç te kolay olmadı” dedi ve ekledi; “hepimiz çok hızlı bir şekilde karar almayan büyük gruplara ya da üreticilere bağımlıyız ve bu da tartışmaları oldukça uzun sürmesine neden oluyor. Kafamda daha da önemli olan şeyler var, toplantılara odaklanmam lazım, iyi bir sonuç elde etmem gerekiyor ve bir sonraki sezon için güvenli bir adım atmak istiyorum, sanırım en doğru olanı da bu.”

Ogier, İspanya’nın karma yüzeyi ile ilgili planlarına odaklanırken,  önümüzdeki yıl ile ilgili kararın yine şampiyonluğa ulaşma potansiyeline sahip olacağını vurguladı. Şampiyon rallici, “rekabetçi olmaya devam etmek istiyorum, önemli olan bu” diye konuştu ve şöyle sürdürdü; “bu yüzden seçenekleri araştırıyorum, en rekabetçi olabileceğim seçenekleri görmek zorundayım. Bu nedenle iyi bir arabaya, etrafınızdaki iyi insanlara ve başarmak için güçlü motivasyona ihtiyaç var.” M-Sport patronu Malcolm Wilson ise, Ogier’in şampiyonluk mücadelesine konsantre olma kararını aldığını söyledi. Wilson, “Seb, ralli öncesinde işlerini halletmek istedi, ancak yarış öncesi tartışmaya son verme kararı aldık” dedi ve ekledi; “İspanya’ya konsantre olmak istiyordu. Görüşmelerimiz açısından altı haftalık sürede hiçbir şey değişmedi, şu anda sadece şampiyonluğu kazanmaya çalışıyor”.

Wilson, Ford’un geçtiğimiz günlerde Dünya Ralli Kros programını sona erdirme kararının Ogier’i elinde tutma şansını artıracağını söylemek için henüz erken olduğunu da belirtti ve sözlerini şöyle tamamladı; “Ford’la düzenli görüşmeler sürüyoruz ve açıkça ileride yeni bir stratejiye bakıyorlar ancak WRX’de kullanılan fonlarla ne yapmayı planladıklarına dair söyleyeceklerimiz yok.”

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top