Lefebvre evde kazandı

15.09.2017 : 11.30 | Citroën’in C3 R5’i ile geçen hafta testten yeni çıkan Lefebvre, doğduğu yer olan Neux-les-Mines’ten on kilometre uzağındaki Bethune’de yapılan ulusal rallide zor da olsa kazanmasını bildi. Lefebvre, PH Sport tarafından desteklenen DS 3 WRC direksiyonunda ve kız arkadaşı Coralie de Carli’nin kopilotluğunda 11 WRC’nin katıldığı 12 etaplık rallide, Skoda Fabia WRC’li Mickaël Reydellet’in 3 dakika 26.5 saniye önünde finişe 1’nci olarak ulaşırken, Ford Fiesta WRC’li Peter Taylor podyumu tamamladı.

Lefebvre, “bu ralli kolay değildi, çünkü startta bir düzine WRC arasında gerçek bir rekabet vardı” dedi., 5-8 Ekim’de yapılacak olan İspanya Rallisi’nde Citroën’in WRC kadrosuna geri dönecek olan Lefebvre, “ani yağışlar nedeniyle yarışta ilk ve son etaplar en zor olanlarıydı” dedi ve ekledi; “Podyumda Mickael ile birlikte olmak ve sağ koltukta inanılmaz bir iş çıkaran Coralie ile birlikte olmak çok güzeldi, ilk buluşmamız aynı zamanda bir WRC’de oldu” diye konuştu.

Lefebvre, yarıştaki kalabalık seyirci topluluğunun kendisini şaşkına çevirdiğini kabul etti ve şöyle konuştu; “Kuzey’de motor sporları çok popüler ve ben, tutkularım, ailem ile ralliler arasında bu hafta sonu zaman ayırabilip katıldığım bu yarışta gördüğüm seyirci kalabalığı karşısında şaşkınlık içindeyim. Pek çok insan benimle çok yakından ilgilendiler. Halkla olan bu temas gerçekten ateşliydi ve onları mutlu ettiğim için mutluyum.”

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top