Hyundai, Mikkelsen ile takımı 4’lüyor!

 

Andreas Mikkelsen

14.09.2017 : 14.30 | Hyundai Motorsport Takım Direktörü Michel Nandan, 1’nci pilotları Thierry Neuvilleve diğer pilotları Hayden Paddon ile Dani Sordo‘nun yanısıra takıma yeni imza atan Andreas Mikkelsen adına 26-29 Ekim’deki İngiltere (Wales) 16-19 Kasım’daki Avustralya Rallisi’nde 4 ekiple girebileceklerini söyledi. Koreli fabrika takımının Mikkelsen ile takımın sözleşmeli olan diğer üç pilotu ile birlikte 2018’de dört kişilik bir ekip üzerinde çalıştıklarını da doğruladı. Nandan yedek parça sorunu nedeniyle Mikkelsen’in 4-5 Ekim’deki İspanya Rallisi’nda Paddon’ın yerini almasının mümkün olmadığını da belirtti.

Nandan, “sezon için belirli bir miktarda yedek parça var ama şampiyona çok yedek parça gerekiyor. İspanya’nın toprak ve asfalt karışık parkurunda daha fazla parçaya ihtiyacınız olduğu için bu makul değildi” dedi. Hyundai, Mikkelsen’i, M-Sport WRT’nin 64 puan gerisinde kaldığı markalar şampiyonasında iddiasını artırmak üzere kadrosuna kattı. İngiltere ve Avustralya’daki toprak rallilerdeki takım stratejisini ise İspanya Rallisi’nde alınacak sonuç belirleyecek. Thierry Neuville, Almanya’da geçen ay askıya aldığında Hyundai’nin şampiyonluk umutları sarsılmıştı.

Nandan, “Hyundai’nin çıkarları için çalışıoruz” dedi ve ekledi; “Takımda kimlerin yarışacağı şampiyonadaki durumumuza bağlı. Bence hâlâ çok şey yapılması gerekiyor, sezonun tamamlanmasına sadece üç ralli kalmış olsa da durumun nasıl olacağını hep birlikte göreceğiz.” Nandan, 2018’in stratejisinin kısa sürede sonuçlanacağını söyledi; “sözleşmeli olarak bu yıl üç sürücümüz var ve 2018 yılının sonuna kadar şu an Andreas ile bir şey yapılmıyor. Dört otomobil konusu bütçeyle ilgili ve bazı onayların verilmesi gerekiyor. Bu, önümüzdeki haftalarda açıklanacak.”

Volkswagen Motorsport, 2016 yılının sonunda WRC’den ayrıldığında takım pilotu Andreas Mikkelsen, WRC’deki pozisyonunu kaybetti. 2017 Nisan ayında Portekiz’de Hyundai ile test yaptı, ancak takımı giremedi. Bunun yerine, Citroën Total Abu Dhabi takımına katıldı ve sorunlu C3 otomobilin birkaç güncellenmesinde görev aldı. Bu sezon üç talliye katyıldı ve en son geçen ay Almanya Rallisi’nde 2’nci oldu. Mikkelsen’in son üç ralli için Hyundai’ye katılmasının, gelecek sezon için uzun vadeli bir anlaşma teklif edilmesi şartına bağlı olduğu düşünülüyor.

“çok yetenekli insanların olduğu harika bir takım ve Hyundai i20 Coupe WRC kendini her alanda kazanan bir araç olarak kanıtladı” diye konuşan Mikkelsen, sözlerini şöyle tamamladı; “bu sene başlarında toprakta test etme şansım oldu. Kesinlikle olumlu bir his vardı, eminim sezonun bu son üç rallisinde yeniden şans bulacağım. Amacım, markalar şampiyonasında takıma yardım etmek için elimden geleni yapmak. Onlara ve i20Coupe’ye büyük bir inancım var, bu yüzden süper heyecanlıyım! Kopilotum Anders ve ben bunun için hazırız ve bunun uzun vadeli bir şeyin başlaması olacağını umuyoruz.”

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top