Gençler babalarının yolunda

21.09.2017 : 09.00 | İzmirli duayen rallici Mithat Diker’in oğlu Cemal Diker ile, usta rallicilerden Fazıl Güçeli’nin kızı Alara Güçeli ve Muzaffer Doğrular’ın oğlu Cem Doğrular 24 Eylül’de İzmir’de yapılacak otokros yarışında start alacak. İlk resmi yarışına 1972 Uludağ Tırmanma ile başlayan ve halen yarışan Mithat Diker’de bu yarışa katılıyor. Otomobil sporlarına olan sonsuz sevgisi ve tutkusu kesintisiz devam eden Mithat Diker’in oğlu Cemal ile aynı parkurda yarışıyor olması ise otomobil sporlarında yaş sınırının olmadığını kanıtlıyor.

Cemal ve Alara’yı bu yarışa, 2013 yılında Türkiye Historic Rally Sınıf 1 birinciliği kupasın kazanan Fazıl Güçeli hazırladı. 1977 yılında otomobil sporlarına başlayan 80’li yıllar da yapılan Günaydın Rallilerinde çeşitli kupaların sahibi olan Fazıl Güçeli deneyimleriyle, yarış sırasında, teknik, taktik ve motivasyonları için Alara Güçeli ile Cemal Diker’in yanında olacak. 2’nci İzmir otokros yarışında start alacak bir diğer genç ise 90 yıllarda parkurlarda yarışan Muzaffer Doğruların oğlu Cem Doğrular. 17 yaşında olması nedeniyle özel aile izni ile otokros yarışlarına katılan Cem Doğrular, sezonun ilk yarışında Kategori 2 birinciliğini elde ederken en iyi parkur zamanının da sahibi olmuştu.

800 metre uzunluğundaki toprak ve beton zeminli Menderes parkurunda koşulacak olan 2. İzmir Otokros Yarışı, 24 Eylül Pazar günü saat 9:30 da yapılacak idari kontrol ile başlayacak ve 11:00-12:00 saatleri arasındaki antrenman turları ile devam edecek. Yarış toplam 10 tur olarak iki ayrı bölümde 12:30-16:30 saatleri arasında koşulacak ve 16:45 de yapılacak ödül töreni ile son bulacak. Otokros Yarışı’nın yapılacağı Menderes Parkuru, İzmir Adnan Menderes Havaalanı kavşağını Torbalı yönünde 6,5 Km. geçtikten sonra Kısıkköy girişinde sağ tarafta bulunan Ege Asal Motor Spor Ralli Eğitim Merkezi içerisinde.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top