Akzirve’de ilk 16 belli oldu

17.09.2017 : 15.00 | İstanbul Offroad Kulübü tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Akzirve Challenge Kupası ilk yarışında ilk 16 isim belli oldu. Akzirve şirketinin Strada projesinin inşaat alanında gerçekleştirilen özel parkurda ikili kalkış şeklinde ve köprü geçişli parkurda düzenlenen yarışa 25 ekip kayıt kaptırmasına karşın 4’ü klasik olmak üzere toplamda 22’sı parkura çıktı. İkili eşleşmelerin ilk grubunun belirlenmesinde daha önce kura çekileceği açıklanmasına karşın, değişikliğe gidilerek ilk eşleşmeler organizasyon tarafından ve araçların gücüne göre yapıldı.

Strada’nın Esenyurt ilçesindeki şantiyesinde sabah erken saatlerde başlayan etkinlik, yarışçıların yürüyerek etabı gezmeleri ile başladı, yarışmacı brifingi ile devam etti. Saat 13.30’da ilk startların verildiği yarışın eleme turlarında üç araç takla attı ve yarışa devam edemeyince otamatik olarak elendiler ve ilk turda iniş gören tüm yarışçılar otomatik olarak ilk 16’ya dahil oldu.

Ajansta yer alan önceki haberde de belirtildiği üzere, iki güçlü araç ve tecrübeli ismin elemelerde karşı karşıya gelmesi erken final havası estirdi ama bu karşılaşma sonrası elenen olmadığı için final heyecanı ilerleyen turlara devretti. 1.5 km’lik parkurda dört turluk mücadelede günün en iyi zamanı Erkan Birinci‘den geldi ve Maverick’i ile dört turu 7.08.72 ile tamamlayan Erkan Birinci, günün birincisi olarak ilk 16’ya ilk sıradan dahil oldu. Birlikte yarıştıkları Tarık Gökbay 07.16.50 ile ikinci zamanı yaptı ama onlardan sonra parkura çıkan Ali Doğaner diğer Maverick ile 07.15.47’lik zaman yaptı ve Erkan Birinci‘nin 7 saniye ardından 2’nciliğe yerleşti.

1’nci tur sonunda 3’nci zamanı yapmış olan Tarık Gökbay‘ın ardından Nihat Keskin 4’ncü, Devrim Ötürk 5’nci zamanların sahipleri olurken, Mitsubishi Elektric Klima Sistemleri sponsorluğunda Toyota ile yarışan Malik Akkafa,grubunda günün 7’nci zamanını yaptı ve ilk 16’ya dahil oldu. İlk 16 yarışçının belli olmasından sonra, 2’nci turların eşleştirmeleri yapıldı. Bu turda da ilk 8’e kalacak olanlar eşleşerek çeyrek final için mücadele edecekler. Sonrasında ilk 4 yarı final için kapışacak, gün sonunda final mücadelesi ile Akzirve’ in ilk kazananı belli olacak.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İstanbul

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top