Trans Anatolia’da 2’ncilik için 2 dakika fark!

Hüseyin Kurt-Özaydın Dölek, otomobillerde 3’ncülüğe yükseldi.

26.08.2017 : (Güncelleme) 06.30 | Trans Anatolia 2017’de sondan bir önceki gün (dün) etapta kaybolmalar ve cezalar öne çıktı. Otomobiller kategorisinde özellikle son etapta klasman şekillendi.

Günün ilk yarışın 15’nci etabı olan Çalış’da Mitsubishi Elektric Klima Sistemleri sponsorluğunda yarışan Caner ve Malik Akkafa kardeşler, 23 dakika 11 saniye ile en iyi zamanı yaparak güne hızlı  başladılar. Benan Engin-Tamer Kızıltan ikilisi 25 dakika 40 saniye ile ilk etaptan en iyi 2’nci zamanla çıkarken, Tolga Yılmaz-Ebru Demirbay Erişti ekibi de 27 dakika 46 saniye ile 3’ncü sırada tamamladılar.

Büyük serüvende otomobiller kategorisinde lider giden Mert Becce-Hakan İsen 28 dakika 21 saniye ile günün ilk etabını 4’ncü sırada bitirebilirken, 28 Dakika 39 saniye ile etabın finişine 4’ncü en iyi zamanla ulaşan Erkan Dağlar-Ömer Kürkçü ikilisi 6 dakikalık ceza ile toplamda 34 dakika 29 saniyede ve 7’nci olarak  tamamlamak zorunda kaldılar. Günün dikkat çeken ekibi Hüseyin Kurt-Özaydın Dölek ikilisi de 1 dakika ceza ile birlikte 30 dakika 31 saniye ile günün ilk etabını 6’ncı zamanla bitirdiler.

Yarışın 16’ncı etabı Akdağ’da Hüseyin Kurt-Özaydın Dölek 32 dakika 30 saniye ile diğer otomobillerin önünde en iyi zamanla finişe geldiler, ancak 5 dakikalık ceza ile birlikte etap liderliğini 34 dakika 22 saniye ile tamamlayan Benan Engin-Tamer Kızıltan ikilisine bırakmak zorunda kaldılar. Bu etapta Erkan Dağlar-Ömer Kürkçü 19 dakika, Hüseyin Afşar-Osman Metin ikilisi ise 30 dakika ceza ile klasmanda geriye düştüler.

Günün son, yarışın ise 17’nci etabı olan Tokat’ı 3 saat 8 dakika ile cezasız bitiren Mert Becce-Hakan İsen, 27 saat 47 dakika 53 saniye ile liderliklerini son güne taşıdılar. Aynı ve cezasız bir zamanla Tokat etabını tamamlayan Tolga Yılmaz-Ebru Demirbay Erişti ikilisi de son güne 2’nci olarak başlayacaklar. Etabı ‘en iyi zaman olan’ 1 saat 54 dakika 23 saniye ile cezasız tamamlayan Hüseyin Kurt-Özaydın Dölek ikilisi ise toplamda 29 saat 11 dakika 40 saniye ile 3’ncülüğe yükseldiler. 26 dakika ceza ile ve 3 saat 06 dakika ile tamamlayan Hüseyin Afşar-Osman Metin ikilisi de son güne 4’ncü olarak girecekler.

Güne otomobiller klasmanında podyumda bitirmek hedefi ile iddialı başlayan ve günün ilk iki etabından en iyi zamanları yaparak önündeki rakipleri ile farkını azaltan Mitsubishi Elektric Klima Sistemleri ekibi Caner ve Malik Akkafa kardeşler yol kaybettikleri Tokat etabını 1 saat ceza ile noktaladılar ve klasmanda da 5’nciliğe gerilediler.

Otomobillerde 2’ncilik mücadelesi son gün dikkat çekici bir rekabete sahne olacak; 2’nci Tolga Yılmaz ile 3’ncü Hüseyin Kurt arasında toplamda sadece 2 dakika fark bulunuyor. Trans Anatolia’da son gün (cumartesi) son iki etap koşulacak ve büyük serüven Samsun’daki finiş tak’ında sona erecek.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İstanbul

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top