Rallikrosta sert rekabete taze kan geliyor

16.08.2017 : 13.30 | Otomobil sporlarının en delikanlı branşı olarak bilinmesine karşın, son yıllarda katılım azlığı ve güçlü araç eksikliği nedeniyle rekabet seviyesi ve izlenilirliği oldukça düşün seviyede gerçekleşen Türkiye Rallikros Şampiyonası’na bu sezon doping geliyor!  İstanbul Offroad Kulübü’nün sporcuları tarafından Callenge ve offroad’larda kulanılan ve Can-Am olarak tanımlanan buggy’lerle offroadlarda sert rekabet sergileyen kimi sporcuların ilgisi üzerine, bunların rallikrosta da yarışmalarına izin verileceği öğrenildi.

İsoff Başkanı Erkan Birinci, federasyonla yaptıkları son görüşmede Can-Am’ların da rallikrosta yarışabilmesi için gerekli değişikliğin yapılacağı yönünde kendileri ile bilgi paylaşıldığını ve bunun mümkün olması halinde en başta kendisi ve kulüp arkadaşlarından Ali Doğaner ve Ali Sami Tekin ile birlikte 3’lü Can-Am katılımı ile rallikroslara seyirci ve rekabet keyfi katmak üzere parkura çıkmaya hazır olduklarını söyledi.

Diğer taraftan, geçtiğimiz yıl Dünya Rallikros Şampiyonası şemsiyesinde ve RX2 kategorisinde yarışmakta olan Control 4’lerin üretildiği Pendik’teki Avitaş’ın Sportif Direktörü Halid Avdagiç, ajansın konu hakkında sorularını yanıtlarken, rallikrosa yapılması düşünülen uygulamayı memnuniyetle karşılayacaklarını ve rallikrosa ilginin artması için herkesi beklediklerini söyledi. Halid Avdagiç, kendilerinin de bir Control ile bu sezon rallikrosa katılacaklarını yineledi.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İstanbul

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top