Efsane’nin ‘efsane’ dönüşü!

22.08.2017 : 00.30 | Trans Anatolia’da üçüncü gün, efsanenin dönüşü muhteşem oldu. Mitsubishi Elektric Klima Sistemleri sponsorluğunda yarışan Türkiye Offroad Şampiyonlarından Caner Akkafa, büyük serüvenin üçüncü gününde otomobiller kategorisinde günün en iyi zamanını yaptı ve genel klasmanda hızla tırmanmaya başladı. İlk gün lastik patlatan, yoldan çıkan ve suda batan Caner Akkafa, yaşadığı tüm bu olumsuzluklara karşın yılmadı ve tüm sorunları giderilen aracıyla parkurdaki üçüncü gününde dikkat çekici bir performans sergiledi.

Kopilotu Malik Akkafa’nın özellikle navigasyondaki başarısına dikkat çeken Caner Akkafa, bu arada da rakiplerinin moralini fena bozdu. Güne 7’nci sırada başlayan Caner Akkafa, önce ilk etapta en arkadan start alıp tüm otomobilleri geride bırakarak en iyi zamana imzasını attı. Günün ikinci etabına hızlı başlayan Akkafa’lar hemen ardından bir not hatası yaparak etapta yol kaybettiler. Akkafa’lar, tüm rakipleri tarafından geçilince yeniden otomobillerde en geriye düştü. Akkafa kardeşler, daha sonra aynı etapta yeniden süper bir performans sergilemeye başladılar ve tüm rakiplerini aynı etapta bir kez daha teker teker geçerek en iyi 2’nci zamanla etabı tamamlamayı başardılar. Üçüncü etapta da performanslarıyla zirve yapan Akkafalar, ilk iki gün aldıkları cezalarla birlikte rakipleri ile aralarında oluşan 3 saate yakın farkı üçüncü gün sonunda yarım saat kapatarak büyük serüvende kazanma umutlarını yeşerttiler.

Trans Anatolia’da üçüncü gün sorunlar da eksik olmadı. İtalyan bir motorcu düşerek ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ciddi bir tehlike görülmeyerek hastaneden tahliye edilen Italyan motorcu ardından uçakla ülkesine geri döndü. Düşerek ciddi bir tehlike yaşaya Türk motorcu ise sağ kaşında üç dikiş atılmasına karşın 4. gün etaba çıkmak üzere mücadelesini bırakmadı. Günün en önemli bir olayı da otomobillerde yarışan Hürriyet Girit’in Suzuki’sinin elektrik kontağından kaynaklanan yangın sonucu aracın tamamıyla kullanılamaz hale gelmesiydi. Ekipte herhangi bir sağlık sorunu gözlenmez iken, yapılan müdahele ile yangın söndürüldü ancak ekip yarışa veda etti.

Otomobiller kategoisinin iddialı yarışçılarından Mert Becce’nın Suzuki’sinde şanzımanı arıza yaptı ancak yedek şanzımanı takılarak sorunu giderilen Becce, dördüncü güne problemsiz başlayacak. Trans Anatolia’da dördüncü gün Bolkar dağları geçilecek. 92 km”lik Bolkar özel etabın 56. km’sinde 2891 metre rakıma ulaşılacak. Etabın ilk 4 km’si boyunca kıvrımlı tırmanış ardından kıvrımlı iniş karakterli etap dar ve tehlikeli bölümleri kadar kayalık zeminde ters eğimleri de barındırıyor. Günün bir diğer uzun (91.8 km) etabı Toros ise uzunca bir süre maden bölgesinde geçiyor. Çok taşlık ve dik inişli bölümleri ile de risk taşıyan etap hemen ardından yumuşak ve güzel bir zeminde sürüyor. Toros etabından sonra yarışçılar 1770 metre rakımlı kamp alanında geceleyecekler. Trans Anatolia cumartesi günü Samsun’da tamamlanacak.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Karaman

 

Hüseyin Kurt

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top