Barum Zlin Rallisi’nde 151 kayıt ile sezon rekoru

16.08.2017 : 23.00 | FIA Avrupa Ralli Şampiyonası’nın (ERC) altıncı ayağı olarak gelecek hafta yapılacak olan Çek rallisi Barum Zlín için sezonun kayıt rekoru kırıldı ve 37’si R5 olmak üzere 151 kayıt yapıldı. ERC’de çifte şampiyonluğu bulunan ve bu sezon da şampiyonada lider durumda bulunan Polonyalı rallici Kajetan Kajetanowicz, İspanyol şampiyon Bruno Magalhães, Rus rallici Alexey Lukyanuk ve Fransız Bryan Bouffier, Fabrika Skoda takımı için 2013 Avrupa şampiyonu ve 5 kez Zlín galibi Jan Kopecky de Barum Zlin için kayıt yaptıranların en başında yer aldılar.

Diğer R5’li kayıtlarda Jan Černý, Tomáš Kostka, Roman Kresta, Václav Pech Pavel Valoušek, Antonín Tlusťák, yükselen Rus yıldızı Nikolay Gryazin, Fransız asfalt şampiyonu Sylvain Michel, Łukasz Habaj ve Grzegorz Grzyb, Slovak Martin Koči, İrlandalı Josh Moffett, Türk şampiyon Murat Bostancı, Dávid Botka ve ERC çaylakları Jarek Szeja ve Albert von Thurn isimleri sayılabilir. ERC 27 yaş altı isimlerinden Chris Ingram, Jari Huttunen ve Aleks Zawada; ERC2 lideri Zelindo Melegari de 27-29 Ağustos tarihleri ​​arasında Zlin’de start alacaklar.

ERC Koordinatörü Jean-Baptiste Ley şunları söyledi: “Barum Çek Ralli Zlin için giriş liste bu sezonun rekoru; tam 37 R5 otomobil gerçekten harika! Bu güçlü ilgi düzeyi, ERC’nin, bugüne kadar WRC’ye adım atılması kadar, tüm katılımcılara ve özellikle de genç adaylara bilgi ve tecrübelerini son derece rekabetçi bir ortam olarak geliştirmelerine imkan tanıyor. Sezonun ikinci yarısını düşünürsek, bütçesel kaygılar sürücüler için bir sorun olabilir, ERC’ye olan talep giderek artar. Seyirci ve medyanın da çok fazla ilgi göstereceği çok heyecan verici bir ralli olacak” dedi.

Çek Rallisi Barum Zlín, 1971’de yerel bir pilot Jan Halmazna‘nın Skoda 1100 MB ile kazandığı amatör bir ralli olarak ilk kez yapıldı. 1984’te ERC’ye katıldığından bu yana şampiyonanın önemli bir parçası oldu. Altı galibiyet ile Jan Kopecky Barum Zlin’in en başarılı pilotu oldu. Ralliye sponsor olan Continental, Barum’un yakındaki Otrokovice’deki dev lastik fabrikası ve dağıtım merkezi ile rallinin sürekli servis parkına da ev sahipliği yapıyor. Zlin’in küçük kasabadan büyük şehre dönüşümü, 1894’te orada bir ayakkabı fabrikası kuran Tomas Bat sayesinde gerçekleşti. Geçtiğimiz yıl, Jan Kopecký, Rus rakibi, Alexey Lukyanuk’la son derece dramatik bir final etabına kadar uzanan düello sonunda ve 5’nci kez Barum Zlín’de kazandı.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top