Kıbrıs’ta zafer Al-Attiyah’ın oldu

Katarlı rallici Nasser Al-Attiyah, ERC’nin dördüncü raundu olan  Kıbrıs Rallisi’ni kazanarak, kariyerinde en fazla dünya şampiyonluğu bulunan efsane rallici Sébastien Loeb’ün Kıbrıs’taki 4 birinciliğini rallinin tarihinde 5 zafere ulaşarak kırdı. Portekizli yerel şampiyon Bruno Magalhães ve son Avrupa Ralli Şampiyonu Kajetan Kajetanowicz‘in dahil olduğu mücadelede Al-Attiyah, Letonyalı Nikolay Gryazin‘den liderliği üçüncü etapta ele aldı ve 30 dereceyi aşan hava sıcaklığına karşın etaplardaki üstünlüğünü finişe taşımasını bildi. ERC’de puan edinemeyen yerel yarışçılar Simos Galatariotis ve Panikos Polykarpou podyumda yer buldular.

Autotek Motorsport’un Fiesta R5’i ile yarışan Attiyah, “başarımızın hiçbir sırrı yok, elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık” dedi ve ekledi; “İyi fırsatları değerlendirdik. Yarış dışı kalan sürücüler için üzgünüm, podyum için büyük bir kavgaya vardı. Ancak burada daha önceden sahip olduğumuz tecrübe bize yardımcı oldu ve Kıbrıs Rallisi’ni 5’nci kez kazanmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Bunu mümkün kılan ülkemden, hükümetimizden ve ekibimizden gelen tüm destek için teşekkür ederim.” Al-Attiyah, ödül olarak da 10 bin Euro kazanırken, Alexandros Tsouloftas de Colin McRae adına dağıtılan 7 bin avro ödül aldı.

Lotos Takım pilotu Kajetan Kajetanowicz, rallide ikinci gün yoldan çıkarak yarışı bitiremeyince, Avrupa şampiyonu olma mücadelesinde Portekizli rakibi Magalhães‘in 14 puan gerisinde kaldı ve şansını ‘evinde’ yapılacak olan Polonya Rallisi’nde bıraktı. Kajetanowicz, Murat Bostancı ve Magalhães’in aynı virajda yoldan çıkıp yan yana yarış dışı kalmaları Kıbrıs Rallisi’nin en dikkat çekici görüntüsü oldu. Letonyalı Gryazin, ilk gün yaşadığı mekanik probleme karşın ikinci gün ralliye geri döndü. Antonín Tlusťák, Cuma günkü direksiyon sorunu yaşadı ve Cumartesi günü yeniden yarışa dahil oldu. Kıbrıslı Rauf Denktaş son sabahı Kıbrıs Rallisi’ni 10’ncu sırada tamamlayarak dikkat çekti.

Kıbrıs Rallisi Genel Klasmanı
1 Nasser Al-Attiyah (QAT)/Matthieu Baumel (FRA) Fiesta R5 2s31d44.3sn
2 Simos Galatariotis (CYP)/Antonis Ioannou (CYP) Mits.Lancer Evo 10 +6d12.0s
3 Panikos Polykarpou (CYP)/Gerald Winter (CYP) Mits.Lancer Evo 9 +6d19.5s
4 Christos Demosthenous (CYP)/Pambos Laos (CYP) Mits.Lancer Evo 9 +7d40.4s
5 Albert von Thurn (DEU)/Bjorn Degandt (BEL) Škoda Fabia R5 +8d22.3s
6 Petros Panteli (CYP)/K.Christodoulou (CYP) Mits.Lancer Evo 9 +9d36.5s
7 Savvas Savva (CYP)/Andreas Papandreou (CYP) Mits.Lancer Evo 9 +9d55.1s
8 Stavros Antoniou (CYP)/Demetris Pieri (CYP) Mits.Lancer Evo 9 +10d32.1s
9 Alexandros Tsoulftas (CYP)/Stelios Elia (CYP) Citroën DS3 R5 +12d03.2s
10 Rauf Denktaş (TUR)/Dervis Bora Savarona (TUR) Fiesta R5 +12d37.4s

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top