Ogier puan farkını açıyor


Dünya Ralli Şampiyonası’nın en zorlu parkurlarından biri olan Portekiz rallisinde gülen isim şampiyona lideri Red Bull sporcusu Sebastian Ogier oldu. En yakın rakibi Belçikalı Thierry Neuville’ye 15 saniye fark atmayı başaran Ogier, genel klasmandaki puan farkını da 22’ye yükseltti. Nefes kesen yarışta podyumun son basamağını ise Dani Sordo kaptı. Sezonun kilit yarışını efsane pilot Carlos Sainz Red Bull TV’de yorumladı.

Motor sporlarının en prestijli organizasyonlarından biri olan Dünya Ralli Şampiyonası’nda heyecan sürüyor. En yüksek hıza ulaşarak parkuru en kısa sürede tamamlamaya çalışan korkusuz pilotların yarıştığı şampiyona, Portekiz Rallisi ile devam etti. Sezonun en zorlu parkurlarından biri olarak gösterilen Portekiz’de adrenalin beklendiği gibi yüksekti.
Sezona başında en büyük rakibi Thierry Neuville’e 2, Jari-Matti Latvala’ya ise bir yarış veren Sebastian Ogier, Portekiz’de fırtına gibi esti. Antrenman yarışları dahil rakiplerine şans vermeyen Ogier, son günde de Neuville’ye 15 saniye fark attı ve birinciliği kapmayı başardı. Red Bull sporcusu Ogier’in hakimiyetinde geçen yarışta üçüncülüğü ise Dani Sordo kaptı.

Bu sonucun ardından Ogier’in genel klasmandaki liderliği sürdü. Puanını 128’e çıkaran Fransız pilot en yakın rakibi Neuville’nin 22 puan önünde yer aldı. Üçüncü sırada ise 88 puanla kötü bir haftasonu geçiren Jari-Matti Latvala bulunuyor.

Portekiz’de nefes kesen rallide efsane bir isim de vardı. Ralli tarihinin unutulmaz pilotu Carlos Sainz, 30 sene önce yarışa başladığı yerde bu kez yorumcu oldu. Sainz, ralliyi özel programlar ve içeriklerle yayınlayan Red Bull TV’den yorumladı.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top