Denizli’de Denizlili Özgür kazandı

Denizli Offroad Kulübü tarafından düzenlenen ve 2018 sezonu için ulusal şampiyonaya adaylığı açıklanan 2. Merkezefendi Mahalli Offroad yarışının kazanını 78 toplam puanıyla Denizlili Özgür Yaprak-Aykan Demirkapı ekibi oldu. Iki günlük mücadelenin sonunda podyumun sadece 1’er puan farklarla belirlenebildiği yarışta 2’nciliği 77 puanla Karabüklü Erdoğan Kovancı-Halil İbrahim Elieyi elde ederken, 76 puan toplayan Hakan Özdemir-Mehmet Can ikilisi ise podyumda 3’ncülük kazandılar. 22 Ekibin kayıt yaptırdığı yarışta ikinci gün sonunda 12 ekip finiş görebildi.

İlk gün orman etaplarında hafif çiselemesine karşın açık ve güneşli bir günde yapılan seyirci etabının tamamlanması ile birlikte Merkezefendi mevkiinde gözlenen gri bulutlar yağmura dönüşmeden yarış ve hemen ardından ödül töreni tamamlandı. Denizli ve Merkezefendeli yarış severler 40 dönüm arazi üzerine kurulu olan yerleşik offroad parkurunun kendilerine ayrılan alanlarında parkurdaki kıyasıya rekabeti gün boyunca hem alkışlarıyla desteklediler ve hem de adrenalin dolu bir hafta sonunu güzel bir gün ile değerlendirmiş oldular.

Merkezefendı Belediye Başkanı Muhammed Subaşıoğlu’nun sabahtan itibaren programı başından takip ederek destek verdiği yarışı izleyenler arasına daha sonra Pamukkale Belediye Başkanı da katıldı. Gün boyunca yapılan anonslarda 2018 Ulusal niyeti sık sık vurgulanan mahalli yarışa destek vermek adına başta Ankara olmak üzere, Karabük, Giresun ve Ordu’dan katılan sporcular, en az ulusal ayarda rekabetler sergileyerek yarışın 2018 ruhuna açık katkı verdiler. İlk gün (dün) orman etaplarındaki performansı ve kazandığı puanların faydasını ikinci gün fazlasıyla gören Özgür Yaprak, kariyerinin ilk 1’ncilik kupasını üstelik kendi evinde ve hemşehrileri önünde kaldırmayı başardı. Günün ve yarışın son etabında en iyi zamanı yapan Erdoğan Kovancı, ‘1’ puan farkla 2’ncilikte kalırrken, aynı zananda sınıfında 1’ncilik kupasını kaldırarak teselli buldu. Yarışı 3’ncü sırada bitiren Hakan Özdemir de sınıfında 1’nci olarak dikkat çekti.

İlk günün şanssız isimlerinden olan Ankara Offroad Kulübü sporcusu Hasan Şentürk yarış sonunda finiş görürken her iki günde de mekanik sorunlarla uğraşan Andofflu sporcu Ergün Çirkin de sınıfında kazandığı 3’ncülük kupası ile Ardeşen ulusal yarısı öncesinde sıkıntılarını unuttu. Denizli’ye katılmayan ancak aracını destek amacıyli Denizlili ekibe gönderen Andoff’lu sporcu ve Ankaralı  garajın ortağı Hasan Armutçu’nun Land Rover’ı ile yarışan Selman Yağcı’nın finiş görüp sınıfında kupa kazanmasını ortağı Gıyasettin Karakaş, Paris’te olan Hasan Armutçu’ya cebinden arıyarak iletti.

Denizlili olmalarının ötesinde ulusal sampiyondaki performansları ile de dikkat çeken Kenan ve Kemal Özsoy kardeşler, evlerindeki yarışta özellikle ilk gün mekanik sorunlarla karşılaştılar. Benzer araçlarındaki sorunlardan özel yapım baskı balatanın yedeği olmaması yüzünden kendisi yarışamazken, kardeşi Kemal’in hem mekanik sorununun halledilerek yarısa devam etmesi ve hem de yarışta sınıfında 3’ncülük  kupası kaldırması, sol elinin kırık olması nedeniyle alçıda olmasına karşın organizasyona olan desteğini gün boyunca parkurda koşuşturması ile sergilemekten geri kalmayan Kenan’i fazlasıyla mutlu etti. Merkezefendi Offroad yarışı ile ilgili sporcu yorumları ve fotoğraflarını salı günü ajansta bulabilirsiniz.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Denizli

[metaslider id=35967]

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top