Belçika’da Kristoffersson kazandı!

2017 FIA Dünya Ralli Kros Şampiyonası Belçika Mettet’te heyecanlı bir final ile sonuçlandı. Polo ile Kristoffersson yarışı kazanan isim olurken, Timmy Hansen, Peugeot 208 Wrx ile 2’nci bitirdi. Sébastien Loeb, Belçika’daki yarı finalin başında rakibi tarafından temas yaşadı ve arabası çok fazla zarar gördü. Takım şefi Kenneth Hansen, “hafta sonlarında iyi bir ilerleme kaydedildi. Timmy ne yazık ki finalin son turunda ikinci galibiyetini kazanmak için zorlandı. Sébastien, yarı finalde gerçek potansiyelini gösteremedi” dedi.

Timmy Hansen de “finalde güçlü bir başlangıç ​​yaptım ve Petter Solberg’in kuyruğunda tamponunda kalmayı başardım. 3’ncü turda beni sıkıştırma girişimine rağmen sağlam durdum. Telsizden bana daha hızlı gitmem gerektiğini söylediler ve bunun mümkün olduğuna inanmasam da yaptığım buydu. Böyle harika bir arabayı sürmek benim için inanılmazdı! Ne yazık ki, ikinci sırada tamamladım. Ne kadar sinir bozucu! Benim elimde zafer vardı, ama yine de podyumda bitirmek harika” diye konuştu.

Sébastien Loeb ise “benim için oldukça hayal kırıklığı yaratan bir hafta sonu oldu. 3’ncü çeyreğe kadar hızla ilerliyordum, ancak 4’ncü turda işler pek iyi gitmedi. Turbo hortumu arabayı durdurdu. Umarım işler Lydden Hill’deki bir sonraki turda benim için daha iyi gider” derken, Kevin Hansen “hafta sonu benim için iyi başlamadı, çünkü Cuma günü iyi bir his yoktu. Cumartesi günü birkaç değişiklik yaptık ve olumlu bir fark yarattılar. İkinci çeyrekte iyi sonuçlar aldım ve sonra toparladım. Lydden Hill için hazır olacağım” diye konuştu.

GRX / Mettet (Belçika) KLasman
1.Johan Kristoffersson (Volkswagen Polo GTI)
2.Timmy Hansen (PEUGEOT 208 WRX)
3.Petter Solberg (Volkswagen Polo GTI)
4.Mattias Ekström (Audi S1)
5.Kenneth Eriksson (Ford Fiesta)
6.Andreas Bakkerud (Ford Focus RS)
4.Yarış sonrası Puan durumu
1.Mattias Ekström (Audi S1), 101 p
2.Johan Kristoffersson (Volkswagen Polo GTI), 98
3.Petter Solberg (Volkswagen Polo GTI), 87
4.Timmy Hansen (PEUGEOT 208 WRX), 72
5.Sébastien Loeb (PEUGEOT 208 WRX), 61
6.Andreas Bakkerud (Ford Focus RS), 52
7.Timo Scheider (Ford Fiesta), 49
8.Toomas Heikkinen (Audi S1), 42
9.Ken Block (Ford Focus RS), 39
10.Reiniss Nitis (Audi S1), 37
Takımlar Klasmanı
1.Volkswagen PSRX, 185
2.EKS Audi, 143
3.Team Peugeot Hansen, 133
4.Hoonigan Racing Division, 91
5.MJP Racing Team Austria, 81

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top