Ardeşen’in podyumunda Sakarya’nın ayak izleri

Türkiye Offroad Şampiyonası 2’ncı ayak yarışı olan Ardeşen Offroad Yarışı’nda Sakarya’lı sporcular podyumda 1-2nci sırayı paylaştılar. Sınıf kupalarında da en fazla kupayı kaldıran Sakaryalı sporcuların Ardeşen başarısı, takımlar kupası ile birlikte federasyonun takım 1’ncisine ödül olarak koyduğu 2000 TL’lik teşvik ödülünün ikincisini Sakaryalı Redline takımın kazanmasını sağladı. Rize’nın yeşil cenneti Ardeşen’de mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava koşulları, yarış haftasında hem organizasyonu ve hem de sporcuları fazlasıyla yordu.

Yarışın ilk günü kesintisiz etkili olan yağışlar, orman etaplarının zeminini zorlaştırırken, hava ve etap koşullarındaki ekstra zorluk nedeniyle ilk gün üç etaptan biri iptal edildi. Yarışa katılan 25 otomobilden 24’ü ikinci gün start aldı. Ardeşen’in Çamlıhemşin yolu üzerindeki Fırtına nehrini kenarında bulunan kum ocağının kullanılmayan arazisinde kurgulanan 15 kapılı seyirci etabı, yoğun su geçişli kapıları nedeniyle yarışçılar tarafından önde tedirginlikle karşılandı. Öncü aracın etabı sorunsuz geçmesi üzerine günün ilk etabı sorunsuz geçti.

Ancak etabın ikinci geçilişinde derin su geçişi olan 11 kapı numaralı kapıda iki aracın takılması ve bunlardan birinin tamamen suya görülmesinin ardından ekibinin boğulma tehlikesini son anda ucuz atlatmaları etabın üçüncü startı öncesi yarışçıların ortak tepki göstermesine neden oldu. Etabın 11 nolu kapısını iptal eden orgamizasyon, yarışın devamı konusunda yarışçıları ikna etme konusunda başarılı oldular ve yarım saatlik nötralizasyonun ardınsan yarışa devam edildi.

Araçların geçişleri sonrası yoğunlaşan çamur etabı daha da zorlaştırdı ve araçların bir çoğu mekanik sorunlar yaşadı ve resque desteği almak zorunda kaldılar. Günün üçüncü etabında start alan 24 aracın 17’si birden etap ihracı yaşadı. Günün 4’ncü etabında ise hem start alan araç sayısı iyice azaldı ve hem de son etapta start alan ekiplerin çoğu tempo düşürüp finişe ulaşmayı hedeflediler. Güneşli ve yağışsız bir pazar gününü fırsat bile Ardeşenliler parkurun etrafında yerlerini alırlarken, ilçede önceki yıllarda yapılan oyunlarda daha fazla seyircinin takip ettiği vurgulanan offroad’ü izlemek için bu yıl seyirci etabına gelen Ardeşenliler parkurdaki rekabeti keyifle ve coşku ile izlediler.

Günün her dört etabında da yüksek temposu ile seyircileri coşturan Andoff sporcusu ve son Ankara Offroad Şampiyonu İsmail Ayhan günün 4’ncü etabında mekanik sorun yaşayıp etap ihracı ile sıfır puan çekince, gün ve yarış sonunda 61 puanda kaldı ve Ardeşen’den genel klasman 4’ncülüğü ile ayrıldı ama yine de sınıfında 3’ncülük kupası kaldırdı. Seyri keyif veren ve yüksek temposu ile seyircilerin en çok ilgisini ve alkışını alan diğer bir sporcu ise Cherokee’si ile Sakaryalı Mustafa Saray oldu. Ilk günkü orman etabını da ilk sırada tamamlayan Saray, ikinci günkü seyirci etaplarında da su geçişlerindeki performansıyla göz doldurdu ve günün 2’nciliğini kazandı.

Ilk gün bir etapta en düşük (1) bir diğerinde ise tam (20) puan alarak ilk günü 3’ncü sırada tamamlayan Sakaryalı Gökhan İçen ise ikinci gün seyirci etabının 4 geçilişinden üçünde tem (20) puanla klasmanın en üst basamağına demir attı. Andoff’un kardeş sporcuları Cemal-Cemil Akagündüz’ler, Opel Frontera’larının sorunsuz performans sergilemesi ile Ardeşen’in podyumunda 3’ncü basamakta yer alarak 72 toplam puanla kupa kaldırdılar ve araçlarının sorun çıkarmaması vurgulayarak sezonun diğer yarışlarına umutla baktıklarını söylediler.

Yarışa katılan 25 sporcudan 16’sının şampiyonaya puan taşıdığı Ardeşen Offroad yarışının kupa töreni parkurun yakınındaki Fırtına Nehri Ziyaretçi karşılama merkezinde düzenlendi. Rize Valisi Ardeşen Kaymakamı ve ilçe Milli Eğitim Müdürü ile jandarma komutanının katılarak sporculara kupalarını verdikleri ödül töreni sonrasında araçlarını TIR’larına yükleyen sporcular da şehirlerine doğru yola çıktılar.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Ardeşen

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top