Saip Can Hasbay; “Küçük bir Monte Carlo yaptık”

Ailecek rallici Hasbay’ların yeni kuşak üyelerinden Saip Can Hasbay, sezonun ilk rallisi olan Ege’de iki günlük mücadele sonrasında 24’ncü sırada finiş gördü, Fiesta Kupası’nda 5’nci, kendi sınıfında (RC3) ise 2’nci sırada tamamladı. Fiesta’sında kendisine not okumak için sağ koltuğunda annesi Merve Hasbay ile birlikte yarışan Saip Can Hasbay, rekabete istediği gibi dahil olma konusunda ilk gün için ‘evet’ ikinci gün için ‘hayır’ yanıtı verdi. Ege’nin etaplarının kendisi için çok değişik ve güzel bir tecrübe olduğunu ve en çok ta 10 km’lik etabı beğendiğini söyleyen Saip Can, diğer taraftan en yavaş zamanlarını orada yaptığını düşünüyor.

Yarışta kendisi dahil herkesin dişlerinin uzadığını herkesin temposu ile birlikte hatalarının da arttığını ifade eden Saip Can, “Ege’de hedefimiz finişe ulaşmaktı. Aynı zamanda gecen seneye göre tempoyu daha üst seviyede tutmak istedik ve bazı etaplarda fena zamanlar yapmadık” dedi. Teknik bir problem yaşamadıkları Ege’de ‘yağmur ve kar yağmasının iyi bir tecrübe olduğunu söyleyen Saip Can, rallinin ikinci günü hiç spin atmadıklarını ve hata yapmadıklarını söyledi. Ege’de iyi bir sezon startı olduğunu düşünen Saip Can, sezon programlarında bir değişiklik olmadığını “bütün Hasbay’ları yarışırken görüyor olabilirsiniz” sözleri ile açıkladı. Ege’den aklında kalanları ise, genç sporcu şu sözlerle ifade etti; “Nisan ayında etap ortasında kar yağmasını unutamayacağım. Küçük bir Monte Carlo yarışı yapmış olduk.”

Saip Can Hasbay’ın Ege Rallisi ile ilgili değerlendirmesinin tam metni Ralli Dünyası Dergisi’nin Mayıs sayısında ‘Ege Rallisi Tüm ekipler Yarış Raporu’ sayfalarında okuyabilirsiniz!

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top