Lappi, 3’ncü Yaris ile Portekiz’de yarışacak

Janne Ferm, Tomi Makinen ve Esapekka Lappi (Foto, wrc.com)

Toyota Gazoo takımı test sürücüsü Esapekka Lappi, Jari-Matti Latvala ve Juho Hänninen’den sonra 19-21 Mayıs’ta takıma katılarak, takımın ‘sınırlı’ olarak nitelendirdiği programına göre üçüncü bir Yaris WRC‘yi kullanacak. 26 yaşındaki Lappi, 2016 yılında WRC 2 unvanını kazandı ve 2017 sezonundan önce Toyota’ya katıldı. Görünüşe göre takımın iki Yaris WRC koltuğundan birisi olan Latvala’nın geç gelişi, onu test pilotluğunu getirdi ve o ve kopilotu Janne Ferm, son ​​birkaç ay süresince aracı geliştirme programına yardım etti.

Lappi, “Hayatım boyunca en çok istediğim an, bu; bir WRC kullanmak. Bu harika bir fırsat ve çok mutluyum” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü; “Yaris WRC ile çok fazla test yapamadım, dolayısıyla tecrübe edinmem gerekecek, çünkü R5’e göre çok büyük bir adım daha atmış olacağım. Janne için de, alışmak için bol miktarda zaman olacak, tempo notları geliyor. Çok daha hızlı! Ama adım adım hep birlikte öğreneceğiz. Hedefim, rallileri bitirmek, bunu yapabilirsem o zaman daima puan kazanma şansım olacak.”

Takım patronu Tommi Mäkinen gerçek rekabet ortamında genç Finlinin daha fazla tecrübe kazanıp takıma ayak uyduracağını düşünüyor; “Esapekka çok genç ve çok aç bir sürücü, tabii ki bu elbette ilk ralli öncesinde arabayı test etmek için çok fazla zamanı olmadı. Elinden gelenin en iyisini yapacağını ve onun için kişisel olarak hedefi bildiğimi biliyorum. Tüm takımın hedefi ile aynı: finişe gelmek ve mümkün olduğunca çok tecrübe edinmek.” Makinen, sözlerini şöyle tamamladı; “Yaris WRC’de hala yapabileceğimiz çok ilerleme var ve bu gelişme sürecinin önemli bir parçası olacak. Tabii ki, test ederek çok şey öğreniyoruz, ancak gerçek rekabet karşısında daha fazla şey öğreneceğiz. Herkes bu test programının bir parçası olduğu için, Esapekka ve Janne’i bu yıl bazı rallilerde yarıştırmak için bu kararı verdik, bazı gençlere de bir şans vermek güzel.”.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top