Arjantin’de tango için 26 kayıt!

Arjantin Rallisi’nin parkuru, Buenos Aires’ten 700 km kuzey-batı ve Cordoba kentinden 30 dakika uzaklıkta, göl kenarındaki Villa Carlos Paz tatil beldesine dayanıyor ve geniş ovaları engebeli dağlarla daha yumuşak peyzajları ile çok farklı üç konum sağlıyor. Ralli, Perşembe akşamı Cordoba şehir merkezinde süper seyirci etabı ile başlayacak. Yarışçılar, Cuma günü, Santa Rosa de Calamuchita vadisinde hızlı, kumlu yolların iki ayağı için güneye inecekler. Her biri, Villa Carlos Paz’ın kenarında bir tema parkında popüler bir süper özel etapla bitecek.

İkinci ayak kuzey-batı yönünde Punilla Vadisi’ne kadar uzanıyor. Pazar, ay gibi manzarası ile ünlü Traslasierra dağlarının kayalık yollarını tırmanıyor ve klasik El Cóndor ve Giulio Cesare testlerini içeriyor. Santa Rosa de Calamuchita Vadisi’ndeki yumuşak yollar ile Traslasierra dağlarındaki kayalıklar arasındaki kontrast dikkat çekici. Kumlu toprak yolları ikinci geçiş için ağırlaşırken ‘raylardan’ çıkmak bir arabayı yoldan çıkarabilir. Yağışlı havalarda geniş ve derin vadilerdeki birçok nehir geçişi de dikkat edilmesi gerekiyor. Güney yarım küredeki erken sonbahar dağlarda sis ve muhtemelen buz riski yaratıyor.

Arjantin Rallisi ilk kez 1980 yılında Ralli Codasur olarak bilinen kuzeydeki Tucumán şehrinde düzenlendi. 1982 sezonunda  İngiltere ve Arjantin arasındaki Falkland Savaşı nedeniyle iptal edildi. 1983 yılında güneyde Bariloche’ye taşındı, ancak 1984’te Cordoba’da merkez buldu. Arjantinliler tutkulu futbol taraftarları ve 2007’de Buenos Aires’teki River Plate Stadyumunda bir etap düzenlenirken, Talleres’e ev sahipliği yapan Cordoba stadında iki kez etap düzenlendi. 2017 için yenilikler neler? Cordoba şehrindeki Perşembe gecesi sokak testi toprak ve asfalt yollarla yeni bir düzene sahip. Aynı zamanda 1,75 km’ye kadar uzatıldı. Tanti’den Villa Bustos’a olan cumartesi günü 2016 yılının tersi yönünde ilerleyecek. Yüksek rakımlı El Condor sahnesinin başında, yol kenarı kayalıklarında yüksekçe tünemiş bir yerle karşılaştırılabilecek pek az bakış açısı var.

Yakındaki Giulio Cesare etabının çarpıcı ay benzeri manzarası dramatik olduğu gibi. Büyük atlamalardan birinde ya da geniş açık pampalarda on binlerce heyecanlı Latin Amerikalı taraftarla birleşerek çatırtı atmosferi yaşanacak; Fiesta zamanı! Arjantin Rallisi’nin kayıt listesinde 26 ekip yer aldı. M-SPort Ogier, Tanak ve Evans ile temsil edilitken, Hyundai’nin üç silahşörü Paddon, Korsika galibi Neuville ve Sordo, podyum arayışında olacaklar. Citroen, Meeke ve Breen ile, Toyota ise Latvala ve Hanninen ile Arjantin rekabetine katılacak. WRC 2’de Tidemand’in liderlik ettiği Skoda R5’ler ağırlıktalar. Arjantin Rallisi 2017 kayıt listesinde şu isimler yer aldılar;

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top