Meksika’da Evan’a 5 dakika sürprizi

Dünya Ralli Şampiyonası’nın üçüncü ayağı ve sezonun ilk toprak rallisi olan Meksika’da seramonik startla birlikte caddelerdeki seyirci özel etabı ile start aldı. 1.57 km’Lik seyirci özele etabında Hanninen 3.37.2 ile en iyi zamanı yaparak rallinin ilk lideri oldu. 1.6 saniye farkla Tanak ve Meeke 2’nci en iyi zamanları yaptılar. İlk etap sonunda son şampiyon Ogier klasmanda 6, son ralli İsveç galibi Latvala ise 8’nci sırada yer aldılar.

Diğer taraftan, Meksika’da etap start almadan Evans’a 5 dakika ceza kesildi! M-Sport’un Fiesta WRC’s ile yarışa katılan Evens-Barritt için wrc’nin resmi sitesinde 5 dakika ceza notu iliştirildi. TC0’daki ceza için karşılığına ‘WRC SR 63.1.1.’ notu eklendi. Takımın resmi twettir hesabından yapılan açıklamada ‘shakedown etabından sonra motor değişikliği yapıldığı ve servisten zamanında çıkılamadığı için’ 5 dakika ceza alındığı belirtildi. Evans, rallini ilk etabında 4’ncü zamanla tamamlamasına karşın rallinin klasmanında 24’ncü sırada yer bulabildi.

Meksika Rallisi’nde bugün (cumartesi) toprak rekabeti 54.9 km’lik El Chocolate etabının ilk geçilişi ile başlıyor. Ardından 19.6 km’lik El Minas etabı geçilerek öğle molasına gidilecek. Öğleden sonra aynı lup ikinci kez geçildikten sonra dün gece yapılan cadde (seyirci) etabının ikinci geçilişi var. İlk günün son iki etabı yine kısa bir diğer seyirci etabı. De Leon otodrom pistindeki etaptan sonra gün tamamlanacak. Meksika Rallisi Pazar günkü etaplarla son bulacak.

  1. Hänninen / Lindstrom (Toyota Yaris WRC) 3:37.2
  2. Meeke / Nagle (Citroën C3 WRC) +1.6
  3. Tanak / (Ford Fiesta RS WRC) +1.6
  4. Neuville Gilsoul (Hyundai i20 WRC) +2.6
  5. Paddon / Kennard (Hyundai i20 WRC) +3.2

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top