BC Vision’un hedefi ‘9’ şampiyonluk!

Türkiye’nin genç ve dinamik takımı BC Vision ikinci yılında yeni sezon açılışını iddialı bir hedefle yaptı. İstanbullu rallici Burak Çukurova, 26’ncı yılını kutladığı motor sporları kariyerini taçlandırdığı takımı ile bu sezon 9 şampiyonluk hedefi ile yola çıktı. ‘Türkiye Ralli Şampiyonluğu’ ve ‘Takımlar Şampiyonluğu’nun yanı sıra ‘pilotlar’ ve ‘kopilotlar’ şampiyonlukları, ‘sınıf 2’ ve ‘sınıf 4’ şampiyonlukları ile ‘kadın pilotlar’ ve ‘kadın ko pilotlar’ ve de ‘2 çeker’ şampiyonluklarını kazanmayı hedeflediği açıklanan takımda Burak Çukurova dahil 6 ekip parkura çıkacak.

Takımın İtalyan garajdan sezonluk anlaşmayla kiraladığı R5’lerden birini Burak Çukurova kullanırken, Vedat Bostancı O’nun kopilotluğunu üstlenecek. Diğer R5’in direksiyonunda ise 2016’da sezonu grup N şampiyonu olarak kapatan Uğur Soylu oturur iken, yanında ise BC Vision kadrosundan Aras Dinçer yer alacak. Bursalı Ahmet Burkay, kopilotu Burak Akçay ile hem sınıf 4 hem de 2 çeker şampiyonluğunu kovalarken, sınıf N’de ise Erkan Güral, Burak Koçoğlu ile birlikte yarışacak. BC Vision’un yeni sezondaki en iddialı ekibi ise bayanlar şampiyonasında start alacak. Geçtiğimiz sezon doğum yaptığı için yarışlara ara veren Türkiye Bayanlar Şampiyonu Burcu Çetinkaya, Bursalı şampiyon kopilot Emire Cantürk ile birlikte takıma çifte şampiyonluk  kazandırmak hedefini taşıyorlar. Takımın patronu Burak Çukurova’nın amcası Alparslan Çukurova’nın da takımın beşinci otomobili ile yarışacağı açıklandı.

İstanbul Çırağan’daki Feriye Restaurant’ta bu sabah lansmanda bir araya geldiği medya karşısına tam kadro ile çıkan BC Vision’u bu anlamlı günlerinde yalnız bırakmayan Federasyon Başkanı Serkan Yazıcı, takımın ve patronu Burak Çukurova’nın otomobil sporları ve kendisi için taşıdığı önemi vurguladı. Yakın geçmişte baba Rıza Çukurova ile parkurlarda rekabet ettiklerini anımsatan Yazıcı, bugün ise sporculuğu ve kişiliği ile değer verdiğini söylediği Burak Çukurova’nın sporcu kimliğinin yanı sıra takımı ile parkurlara renk kattığını söyledi. Toplantı, takımın diğer pilotlarının kısa açıklamalarının ardından tamamlandı ve ardından tüm takım boğazın önünde toplu fotoğraf çektirdi. BC Vision’un Türkiye Ralli Şampiyonasında mücadele edecek olmasına karşın, federasyonun kurallarına uygun olarak ve bu hedeflerine puan taşımak amacıyla 2 tırmanma 2 de pist yarışında start alacağı açıklandı.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İstanbul

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top