Matton; “Yapacak çok işimiz var!”

Chris Meeke (Fotoğraf; wrc.com)

Citroën, yeni C3 WRC ve Kris Meeke liderliğindeki pilot ekibi ile parkurlara geri dönmeye hazırlanırken 2016’da yıl boyunca çalıştı. Ancak, 2017’de Monte Carlo ve İsveç Rallilerinde ‘kutlanacak’ pek bir şeyleri olmadı; Citroën, üreticilerin sıralamasında son sırada yer alırken, Meeke, şampiyonada kendisine ancak 14’ncü sırada yer bulabildi. Rallye Monte-Carlo’da abandone olan Meeke, İsveç’te de rakiplerin hızına ayak uydurmak için çok mücadele etti. İkinci gün, yol dışı macerası O’nu 12’nciliğe indirse de, İsveç’i sonuçta 5’nci sırada tamamladı.

Citroen takım direktörü Matton, “Hepimiz aracımızı iyileştirmek ve rakiplerle rekabet edebilmek için yapmamız gereken çok şeyin olduğunun farkındayız, gelecek ralliler için hazırlıklı olmak adına daha da çalışacağız” dedi ve ekledi; “Belli şartlar altında aracımızın potansiyelinden en iyi şekilde yararlanabilmek için hâlâ yapacak işlerimiz var. Karlı yüzeydeki ilk etapta hızlıydık ancak sürücülerimizin neden daha az rahat olduklarını araştırmalıyız.”

Matton, Meksika Rallisi’nin toprak yollarının Meeke’e, buz ve gevşek kar eşsiz karışımından daha iyi olacağını düşünüyor. “Kris’i otomobil içinde rahat hissettirmenin bir kaç zorluğu vardı” dedi ve sözlerini şöyle tamamladı; “Bu koşullar altında, güveni geliştirmek kolay değil, yol yüzeyinin daha tutarlı olduğu Meksika’da durumun farklı olması iyi bir şans olacak.”

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top