Monte Carlo shakedown’da Ogier’dan gözdağı

Ogier, Monte Carlo öncesi formda olduğunu gösterdi Fotoğraf; wrc.com)

Yeni sezonun açılış rallisi Monte Carlo’nun starttan önce son barometresinde ibre son şampiyon Sébastien Ogier’i işaret etti. Dün (Çarşamba) akşam yapılan rallinin shakedown etabında en iyi zamanı Fransız rallici yaptı ve 2 dakika 18.1 saniye ile Monte-Carlo’da sürpriz bir şekilde rahat geçerek yeni takımı ve son spec otomobili ile Gap’ın dağ yollarında en hızlı isim olarak yarış öncesi yüksek moral depoladı. M-Sport’un Fiesta’sında ilk kez sahne alan Fransız şampiyon, kasabanın hemen dışındaki 3.35 km’lik shake down etabında kendisine en yakın zamanı yapan Andreas Mikkelsen‘in WRC2 spec Skoda Fabia R5’ine göre 4.2 saniye hızlıydı. M-Sport’da Ogier’ıb takım arkadaşı Ott Tänak, 1,9 saniye farkla üçüncü zamana imzasını attı.

Jari-Matti Latvala, 17 yıl sonra parkurlara geri dönen Toyota adına WRC’de başarılı bir başlangıç yaparak Yaris’ini Odd Tänak’ın 1 saniye arkasında 4’ncü sırada getirdi. Hyundai’nin iki sürücüsü Hayden Paddon ve Dani Sordo, i20 Coupe’leri ile resmi test etabını ilk 6’yı tamamladılar. Monte Carlo’da yarın (Cuma) ve ertesi gün (cumartesi) ikinci ve üçüncü ayaklarda yüksek rakımlı özel etaplarda beklenen karın aksine, koşullar genelde kurudu.

Çoğu sürücüler, ralli esnasında gerek duyulmayacağı kış lastikleri veya süper yumuşak lastikleri tercih ederek ralli için çivili lastiklerinden tasarruf etmeyi tercih ettiler. Sonuçta çeşitli ekiplerin performans seviyeleri yarış öncesi ipucu verdi. Citroën’den Kris Meeke, en hızlı zamanı Ogier’den 20 saniye daha yavaş ve tüm 2017 özellikli otomobiller arasında en yavaş isim olarak “ralli için kış lastiklerimizi korumayı seçtik” dedi ve ekledi; “Kaymayı başardık, bu da tamamen yanlış bir seçimdi, ancak ralli için lastiklerimizi tutmak istiyoruz. Normalde yeterince saplamalarımız var, ancak yarış öncesi test etabında  bunları kullanarak herhangi bir delinme veya patlama sorunu yaşayarak birisine zarar verirseniz, bu dezavantaja sokabilirdi”. Monte Carlo Rallisi’nin shakerdown etabında ilk 10 zamanlar ise şu şekilde kaydedildi;

  1. Sébastien Ogier Ford Fiesta 2dk 18.1 sn
  2. Andreas Mikkelsen Skoda Fabia R5 2dk 22.3sn
  3. Ott Tänak Ford Fiesta 2d24.2 sn
  4. Jari-Matti Latvala Toyota Yaris 2d25.2 sn
  5. Hayden Paddon Hyundai i20 Coupe 2d25.8 sn
  6. Dani Sordo Hyundai i20 Coupe 2d26sn
  7. Juho Hänninen Toyota Yaris 2d26.6 san
  8. Thierry Neuville Hyundai i20 Coupe 2d26.9 sn
  9. Eric Camilli Ford Fiesta R5 2d29.4 sn
  10. Jan Kopecky Skoda Fabia R5 2d29.9sn

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top