Mikkselsen Monte Carlo için WRC2’de

Norveçli rallici Mikkelsen, geçen ay Volkswagen’in WRC’yi bırakmasından sonra eski takım arkadaşları Sébastien Ogier ve Jari-Matti Latvala gibi takımdan ayrıldı. Ancak Latvala ve Ogier, Toyota ve M-Sport’ta sandalye temin ederken, 27 yaşındaki Norveçli, üst düzey bir anlaşma yapamadı. Bu sezon Avustralya’daki WRC’nin son yarışını kazandıktan dört hafta sonra, Mikkelsen, parkurlara geri dönmeyi umduğu WRC’de 2018’de şampiyonluğa göz koyduğunu açıkladı.

Wrc.com’a yaşadıklarını “Volkswagen’in şampiyonadan çekilmesinin sonucu, tüm WRC koltuklarının zaten alınmış olmasından kaynaklanıyor” sözleriyle açıklayan Mikkselsen, “dolayısıyla, 2017 sezonum, elimi sıcak tutmak ve WRC için mücadele edebilmek için doğru takımda bir yer bulmakla ilgili olacak. 2018’de ise şampiyonluğu hedefleyeceğim” dedi ve ekledi; “Gelecek sezonun henüz ne getireceğini bilmiyoruz ama tabii ki mümkün olduğunca araç kullanmayı umuyor ve seçilen ralliler için bir plan üzerinde çalışıyoruz” dedi.

Mikkselsen, yeni sezonun açılış rallisi Monte-Carlo için Skoda ile tek yarışlık anlaşma imzaladı. Pontk Tidemand / Jonas Andersson ve Jan Kopeckı / Pavel Dresler ile birlikte Mikkelsen ve kopilotu Anders Jæger, Skoda’nın üç otomobilli WRC2 takımında yer alacak. Mikkelsen “Yuvaya dönmek insanı mutlu ediyor” dedi ve ekledi; “Başlangıçta bana bir şans veren Skoda’ydı ve birlikte IRC şampiyonasındaki iki şampiyon unvanını kutlamam gerekiyordu. Bu şampiyona Volkswagen Motorsport’u kullanma fırsatı verdi. Durumun öyle olduğu anlaşıldı, sanırım Skoda için tekrar yarışmak eğlenceli olmak çok güzel anılara sahip.”

Mikkelsen’in müdürü Erik Veiby, Volkswagen’in bırakma kararını yeniden düşünmeye zorladığını kabul etti. Veiby, “Andreas için tam sezon koltuksuz olmak, biraz gerçek üstü bir durum. Avustralya’daki son rallide kazanan ve şampiyonada üç yıldır üçüncü olan bir sürücü hakkında konuşuyoruz” dedi ve sözlerini şöyle tamamladı; “2016’ya baktığımızda sadece Sebastien Ogier, Kris Meeke ve Andreas, iki ya da daha fazla WRC kazandı. Amacımız Andreas’ın 2017’de dünya şampiyonluğunu almasıydı. Halen dünya şampiyonu olacağına inanıyoruz ancak şimdi ertelemeliyiz, çünkü bu planlar 2018’e ertelenmiş durumda.”

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top