İsmail Ayhan, Andoff kupasına hızlı başladı

İsmail Ayhan ikinci etapta lastik patlattı

İsmail Ayhan ikinci etapta lastik patlattı

Ankara Offroad Kulübü (Andoff) tarafından düzenlenen geleneksel Ankara Offroad Kupası, 4 Aralık’ta verilen ilk startla başladı. Beytepe Offroad parkurunda gerçekleştirilen ilk yarışta, Ankaralı offroadçular sezonun ikinci yarısında verilen uzun aradan sonra yeniden adrenalini yaşadılar, rekabete doydular! Ankara ilindeki güvenlik genelgesi nedeniyle ilan edilen tarihlerinde yapılamayan kupanın ilk yarışında 1’nci olan İsmail Ayhan, kupada önemli bir avantaj sağladı. Açık ama soğuk bir Ankara pazarında, güneşi fırsat bilen Ankaralı yarış severler, Beytepe parkuruna takim tepelerde araçlarıyla yerlerini alarak hem parkurdaki rekabete yakından tanık oldular ve hem de aileleri ile piknik yapma fırsatını değerlendirdiler. Son anda kararı alındığı için sadece 14 ekibin kayıt yaptırdığı kupanın ilk randevusunda üç ekip yarışı tamamlayamadı, iki ekip yarış ihracı oldu ve sadece 9 ekip finiş görüp klasmanda yer bulabildi.

İsmail Ayhan, Ufuk Bekdemir, Kadir Küçükaydın

İsmail Ayhan, Ufuk Bekdemir, Kadir Küçükaydın

Beytepe parkurunda 17 kapılı engelli etabı hazırlayan Andoff yetkilileri, yarış günü tam kadro etapta görev aldılar. Başkan Şahin Demiray, katılım azlığını kupanın bilinen nedenlerle geç ilan edilmesine bağladı ve şehir dışından ve özellikle Kafkaslardan gelmek isteyen pek çok ekibin katılımının da bu nedenle gerçekleşemediğini söyledi. Bu sezon ulusal şampiyonada yer almayan Ankaralı yarışçılar, kulübün ulusal tadında düzenlediği kupada bir arada olmaya ve rekabete hasret giderdiler. Yarışa yeni kopilotu Levent Köremezli ile katılan İsmail Ayhan, L200’ü ile kupaya olan isteğini henüz etabın ilk geçilişinde gösterdi ve performansıyla hem seyircileri mest etti, hem de 20 tam puanla yarışta liderliği ele aldı. Ancak, gün boyunca dört kez geçilecek olan etabın ikincisinde şanssızlık Ayhan’ın peşini bırakmadı ve sağ ön lastiği patlayınca temposunu düşürmek zorunda kaldı. 2’nci etabı 2’nci zamanla tamamlamasına karşın liderliğini koruyan İsmail Ayhan, son iki etapta da temposunu arttırarak tam puanlara ulaştı ve sonunda 77 puanla yarışın açık ara 1’ncisi oldu.

Himmet Şengül, aks kırdı ama 4'ncü tamamladı

Himmet Şengül, aks kırdı ama 4’ncü tamamladı

Ankara Offroad Şampiyonlarından Himmet Şengül, Mitsubishi Pajero’su ile yarışın podyumu için iddialıydı ancak O da şanssızdı. Muharrem Küçükdemir ile yarışa katılan Şengül, ilk etapta 3’ncü zaman yapmasına karşın, ikinci etapta aks kırıp 8’nci zamanla etabı tamamlayabildi ve podyumdan geri düştü. Üçüncü etapta yine 3’ncülük puanını hanesine yazdıran Himmet Şengül, son etabı 9’ncu tamamladı ve sonuçta 45 puanla ve averajla podyumun dibinde 4’ncü olabildi. Suzuki Vitara’sdı ile İskender Gümüş-Ferit İpek ikilisi ilk etaptaki performanslarıyla hem sınıflarında liderliği ele aldılar ve hem de genel klasmanda liderin S3 L200’ünün ardından 2’nciliğe yerleşerek dikkat çektiler. Gümüş, ikinci etapta 3, üçüncü etapta ise  4’ncülük puanlarını kazandı, günün son etabında ise yine 2’ncilik puanlarına ulaşan İskender Gümüş, 15 puan farkla günün ikincisi olduğu yarışta sınıfında da birincilik kupasını kaldırdı. Hasan Armutçu, direksiyonunda olduğu Özgür Yaprak’ın Land Rover’la yarışın poydumunda 3’ncülük kupasının sahibi oldular.

Mustafa Özgiray ve Şahin Demiray

Kariyerinde Ankara Şampiyonluğu olan Andoff’un eski başkanlarından Mustafa Özgiray, ulusal şampiyonada oğlu Ekrem, mahallide ise kızı Sevda’yı parkurlara hazırlama niyetini Ankara’da sezonun ilk mahallisinde sağ koltuğa oturarak sürdürdü. Kızı Sevda’ya not okuyan şampiyon, kendi kariyerinde çokça yaşadığı ‘takla’yı bir kez de kızı ile birlikte yaşadı. Ancak, Pajero’sunun takla atmasını bu kez kokpitten değil dışarıdan izledi. Etabın iki sert tırmanışından biri olan 3 numaralı kapıya girişte tereddüt yaşayan Sevda’nın direksiyona tam hakim olamaması üzerine yol dışına çıkan ve taşların üzerinde kalan Pajero’dan inerek dışarıdan direksiyondaki kızına yön vermek isteyen Mustafa Özgiray, tecrübe edinmekte olan kızının ters bir direksiyon hamlesi ile geri kayan aracın taşların üzerinde iken geri geri takla atmasını en yakından izleyenler arasındaydı. Tavan ve kaportasında bir iki hasar dışında hasar almayan araçtan çiziksiz inen kızı Sevda’nın yaşadığı şaşkınlığı tecrübesi ile gideren ve pilotunu teselli eden Mustafa Özgiray, yeniden dört teker üzerinde kalan emektar Pajero’su ile yeniden direksiyon başına geçen kızıyla etabı 10’ncu sırada tamamlama başarısını servis alanında öğrendiğinde fazlasıyla şaşırdı. Üç ve dördüncü etaplarda 8’ncilik puanları ile çıkan Sevda Özgiray, son etapta 5’nci oldu ve toplamda 32 puanla yarışı 8’nci sırada tamamlayarak tecrübe kazandı.

İsmail Ayhan, Ufuk Bekdemir, Kadir Küçükaydın

İsmail Ayhan, Ufuk Bekdemir, Kadir Küçükaydın

Sezona iddialı başlayan ancak sponsoru ile yollarını ayırdıkları için hedeflerinden uzak kalan Selami Türkvatan, hazırladığı Nissan ile yeniden direksiyona geçtiği parkurlarda Abdullah Döner’in kopilotluğunda yarıştı ve 4 etabın son 3’nde istikrarlı bir şekilde 5’ncilik puanlarını topladı ve 41 puanla yarışı 6’ncı sırada tamamladı. Andoff’un Giresunlu yarışçısı Ufuk Pekdemir, bir süre uzak kaldığı parkurlara hızlı döndü; Ardeşenli Kadir Küçükaydın’dan aldığı Rubost ile katıldığı mahalli yarışın en bahtsız ekibi olarak yarış dışı kaldı. İlk etabı 7’nci zamanla tamamlayarak pas atan Bekdemir, ikinci etapta bir kapıdan geçmek üzere tırmanışa geçtiğinde önünde kalan Hüsamettin İbiş’in geri kayarken temasından kaçınamadı ve Rubost’un direksiyonu hasar alınca ikinci etapta yarışa veda etti. Bu sezon ulusal kovaladığı Rubost’unu yeni ellerde parkurda izlemek üzere Ardeşen’den Ankara’ya gelen Kadir Küçükaydın ise, Ufuk’u yaşadığı şanssızlıktan dolayı teselli etmekle yetinmek sorunda kaldı. Start alan 14 araçtan 9’unun finiş gördüğü yarışın tamamlanması ile birlikte kazananları kupaları parkurda düzenlenen törenle verildi. Andoff’un Ankara Offroad Kupası, 24 ve 25 Aralık’ta yapılacak 2 ve 3’ncü yarışlarla tamamlanacak.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Ankara

161204-andoff-1-gk

[metaslider id=33365]

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top