Ankara Offroad Kupası güvenlik genelgesine takıldı

İsmail Ayhan-Bora Kayım

Ankara Offroad Kulübü (Andoff) önceden 4-5-6 Kasım’da yapacağını duyurduğu Ankara Mahalli Offroad Kupası yarışlarını iptal etti. Kulübün web sitesinde yayınlanan kısa açıklamada, gerekçe olarak “Ankara Valiliğinin yayınladığı güvenlik genelgesi” gösterildi. Genelge doğrultusunda Ankara ile birlikte İstanbul, İzmir ve Antalya dahilinde her türlü gösteri, aktivite ve programların düzenlenmesine izin verilmezken, sportif organizasyonlara da aynı kapsamında değerlendirildiği belirtiliyor.

Kasım ayı sonuna kadar geçerli olduğu öğrenilen genelge nedeniyle Ankara Mahalli Offroad Kupası yarışlarını düzenleyemeyen Ankara Offroad Kulübü ile ilgili medyada yer alan haberlerde “Andoff’a veto” ifadesinin kullanılması da Andoffluları rahatsız etmiş durumda. Ajansın ulaştığı Andoff eski başkanı Muharrem Çelik, medyada çıkan “Andoff’a veto” haberlerine çok üzüldüklerini ve bu haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, uygulamanın il dahilindeki tüm organizasyonlara yönelik olduğunu vurguladı.

Andoff Başkanı Şahin Demiray ise, ajansa yaptığı açıklamada kulüp üyeleri ile yaptıkları toplantıda konuyu tüm seçenekleri ile görüştüklerini ve son kararın yönetime bırakıldığını söyledi ve yönetim olarak ta 2016 Ankara Kupası için tüm şartları zorlayacaklarını söyledi. Şahin Demiray, Ankara Kupası yarışları için Denizli, Karabük ve Çorum’dan teklif aldıklarını ve üç ayak yarışından 2’sini bu illerde yapabileceklerini, fakat Ankara kulübü olarak Ankara Offroad Şampiyonası’nın en azından bir yarışının mutlaka Ankara il sınırları içerisinde yapılması gerektiğini, bunun için de Kasım sonunda genelgenin yürürlükten kalkmasını beklediklerini ifade etti.

Şahin Demiray, Ankara, İstanbul, İzmir ve Antalya’da geçerli genelgenin 30 Kasım’dan sonra da devam etmesi halinde ise, bu yıl Ankara Mahalli Offroad Kupası’nı yapmayabileceklerini de sözlerine ekledi. Başkan Demiray, genelgenin kalkması halinde ise Aralık ayı içerisinde aynı hafta sonu cumartesi ve Pazar günleri iki farklı yarış yapmayı ve kupayı iki yarışla tamamlamayı planladıklarını açıkladı. Andoff başkanı Şahin Demiray, medyada çıka haberlere de değinerek, bahsi geçen haberleri kendisinin de okuduğunu  ve kulüp açısından bir olumsuzluk görmediğini söyledi.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top