Sapancalıların rekabeti Sinop’ta da sürüyor

img_1643

Uzun bir yaz arasından sonra Türkiye Offroad Şampiyonası’nda heyecan Sinop’ta gerçekleştirilen 5’nci yarışla kaldığı yerden devam ediyor. img_14548 Ekim Cumartesi günü Sinop kalesi önünden verilen startla başlayan yarışın ilk günü, iki Sapancalı sporcu arasındaki rekabet sadece 1 puanla ayrılabildi. Bu yarış öncesi katıldığı Trabzon yarışını kazanarak Karadeniz Platform Kupası’nı kazanarak yaz arasında hem antrenman yapan ve hem de kupa kazanarak en iyi şekilde değerlendiren Sapancalı Hüseyin Memioğlu (üstte) Jeep CJ’si ile favorisi olduğu ulusal Sinop yarışının ilk gününde de geçilen iki etap sonrası klasmanda 1 puan farkla 2’nciliğe yerleşerek bu iddiasını korudu. Hemşehrisi ve aynı kulüp sporcusu Hüsnü Taylan’ın toplamda 1 puan gerisinde olan Memioğlu, ilk etapta yaşadığı sorunlara karşın günün ikinci etabı en iyi zamanla tamamladı.

img_1435Ankaralı İsmail Ayhan (altta) Mitsubishi L200’ü ile ilk etaptan puan çıkaramadı, fakat aynı etabın ikinci ve son geçilişinde kazandığı 4 puanla iddiasını ikinci güne taşıdı. Ardeşenli Kadir Küçükaydın ise (sağda), Robust’u ile günün en şanssız isimleri arasında yer alarak, her iki etapta a mekanik sorunlar yaşadı ve gün sonunda ajansa yaptığı açıklamada, “mekanik ekibinin ikinci gün aracını parkurda yürütememesi halinde bitime bir yarış kala ulusal şampiyonada sezonu kapatacağını” ifade etti. İlk günün başarılı ismi Hüseyin Memioğlu da yine gün sonunda ajansa yaptığı açıklamada yarışın kapılarından yana dert yandı ve “orman etabındaki kapıların kurgusunu yarış motivasyonunu düşürücü olarak” tanımladı.

img_1436Sinop’ta 13.45’te verilen startla başlayan mücadele ilk gün 15 Temmuz Demokrasi adındaki 13.8 km’lik orman etabı iki kez geçildikten sonra tamamlandı ve araçlarını kapalı parka teslim eden yarışçılar dinlenmeye çekildiler. Start alan 25 ekipten 6’sı günün her iki etabında da sorunlar yaşayarak bugünden puan alamadılar. Yarışta ikinci gün (Pazar) Ömer Can Açıköz adı verilen 9 km’lik seyirci özel etabı yapılacak. İlki saat 11’de olmak üzere gün boyunca dört kez bu etapta yarış sürdürülecek ve nihayetinde saat 15.45’de yarış sona erecek. Türkiye Offroad Şampiyonası’nda sezonun son yarışı İstanbul Park kulübü tarafından F1 pistinin kenarındaki offroad etaplarında düzenlenecek.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Sinop

161008-sinoff-day1-gk

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top